De nieuwe MacBook Pro 16″

Op 13 november kwam onverwacht het bericht naar buiten dat de MacBook Pro 15-inch was vervangen door een compleet nieuw 16-inch model. De bestaande MacBook Pro 15″ modellen zijn ook per direct niet meer leverbaar. Niet alleen het scherm is groter, maar hij is onder andere ook voorzien van een compleet nieuw toetsenbord en koelsysteem. Onze conclusie: de beste MacBook Pro ooit!

Het belangrijkste en meest zichtbare verschil is het beeldscherm. Dat is geen 15-inch meer, maar 16-inch. Ruim 2,5 centimeter groter dus. Het mooie is dat de behuizing ongeveer hetzelfde formaat is gebleven. Het scherm heeft een resolutie van 1372 x 1920 pixels. Ook het gewicht en dikte van de laptop zijn nauwelijks toegenomen waardoor je hem net zo makkelijk overal mee naartoe neemt.

De laatste jaren waren er veel bekende problemen met de vlindertoetsenborden van de Apple laptops. Er is zelfs een reparatieprogramma gestart waarbij alle MacBook modellen vanaf 2015 een nieuw toetsenbord konden krijgen. De 16-inch MacBook Pro rekent hiermee af. Hij is voorzien van een compleet nieuw toetsenbord op basis van een vernieuwd schaar­mechanisme. Hierdoor kun je makkelijker, preciezer en stiller typen. Inmiddels hebben wij dit voor je getest en de nieuwe MacBook Pro’s in gebruik. Dit nieuwe toetsenbord typt heerlijk!

Ook de layout van het toetsenbord is aangepast. Gebruikers klaagden dat ze de losse esc toets misten met de introductie van de Touch Bar. Deze heeft Apple braaf weer apart geplaatst. Daarnaast is ook de layout van de pijltjestoetsen veranderd waardoor ze weer makkelijker te vinden zijn als je blind typt. Hieronder zie je de verschillen in beeld.

Dit nieuwe model MacBook Pro 16″ is absoluut een upgrade waard! Wij kijken ook uit voor de upgrade van de MacBook Pro 13″ modellen welke we volgend jaar verwachten met misschien een groter scherm maar zeker hetzelfde fijne toetsenbord als dit 16″ model.