IT-consultancy

Heb je het idee dat de ICT binnen jouw bedrijf niet goed verloopt? Is alles wel veilig? Al deze vragen kunnen leiden tot veel zorgen, deze zorgen kunnen makkelijk verholpen worden door de inschakeling van een ICT-consultant die antwoord geeft op al jouw vragen en een passende oplossing biedt waar nodig.

Bij Analyst ICT beschikken we over de benodigde kennis om jouw bedrijf van advies te voorzien zodat jouw bedrijf in de toekomst betere resultaten zal behalen en veilig online kan blijven werken.

Wat is IT-consultancy?

Het woord IT- of ICT consultancy kan opgedeeld worden in twee stukken, IT en consultancy, IT staat voor informatietechnologie en consultancy staat voor een externe analyse om dingen binnen bedrijven te verbeteren.

Een IT-consultant geeft dus advies op maat over de informatietechnologie voor jouw bedrijf, hierdoor worden de digitale werkprocessen en diensten geoptimaliseerd. Bij Analyst ICT helpen wij andere organisaties bij hun systeemontwikkeling en systeemintegratie zodat dit moeilijke proces toch soepel en op de goede manier kan verlopen.

Welke typen IT-consultants zijn er?

IT-consultants zijn onder te verdelen in 3 verschillende soorten:

  • Een IT-business consultant, deze consultant is gespecialiseerd op complete inventarissen, bedrijfsvoeringen en zakelijke behoeften.
  • Een IT-software consultant, deze consultant is gespecialiseerd op alles wat komt kijken bij de installatie van nieuwe software
  • Een IT-security consultant, deze consultant is gespecialiseerd op het gebied van veiligheid, of alle infrastructuren en digitale processen binnen een bedrijf op een veilige manier gebeuren.

Technologie is in onze samenleving belangrijker dan ooit, toch blijft het een lastig onderwerp. Door de snelle ontwikkelingen van de afgelopen jaren zijn veel bedrijven het overzicht verloren, het raadplegen van een IT-consultant kan hier een oplossing voor zijn. Deze hebben veel ervaring en beschikken over de juiste kennis, hierdoor kunnen ze veel eventuele problemen vaak al zien voordat ze zich daadwerkelijk voordoen.

Daarnaast staat een IT-consultant altijd buiten het bedrijf waarvoor advies gegeven gaat worden, dit zorgt voor onafhankelijk en objectief advies. Tot slot bied het meer online veiligheid, door het uit te besteden aan Analyst ICT houd jij inzicht in alles zoals de duur, de kosten en zorg jij voor veilige online werkplekken.

Onze aanpak

Zodra jij eenmalig of op herhaling besluit om voor jouw bedrijf een IT-consultant in te schakelen dan gaan wij direct aan de slag:

  • Stap 1: Het leren kennen van een bedrijf, het is zeer belangrijk dat de IT-consultant het bedrijf leert kennen en weet hoe het bedrijf te werk gaat.
  • Stap 2: Is om in kaart te brengen wat er beter kan en moet, het is belangrijk dat het duidelijk is wat er verbeterd kan en moet worden om het optimale resultaat te verwezenlijken.
  • Stap 3: Het opgestelde verbeteringsplan uit te gaan voeren om samen met het bedrijf de doelstellingen in de toekomst te kunnen behalen.

 

Neem vrijblijvend contact op voor consultancy voor de ICT binnen jouw bedrijf

Wil jij advies over de IT-regulering binnen jouw bedrijf? Schakel dan de hulp in van een IT-consultant. Neem vrijblijvend contact met ons op om te sparren over wat we voor elkaar kunnen betekenen in IT-consultancy.

Jij aandacht voor je klanten.
Wij voor je ICT?

Maak hieronder vrijblijvend een afspraak.