Wat is Cloud computing

Cloud computing is een manier om toegang te krijgen tot applicaties, data en services via internet. In plaats van software of data op een lokale computer te installeren of te bewaren, worden deze opgeslagen op servers die worden beheerd door een cloud computing provider. Gebruikers kunnen toegang krijgen tot deze servers via internet, waardoor ze op afstand toegang kunnen krijgen tot hun data en software.

De verschillende hoofdtypen van Cloud computing

Er zijn drie hoofdtypen van Cloud computing:

1. Infrastructuur als een service (IaaS): Dit type cloud computing biedt toegang tot servers, opslag en netwerkapparatuur via internet. Hiermee kunt u de infrastructuur van uw IT-omgeving uitbesteden aan een cloud provider. Dit maakt het gemakkelijker om uw IT-omgeving te schalen en te verkleinen, afhankelijk van de vraag.

2. Platform als een service (PaaS): Dit type cloud computing biedt ontwikkelplatformen en tools via internet, zodat ontwikkelaars hun eigen software kunnen bouwen en uitvoeren. Hiermee kunt u de ontwikkeling van software uitbesteden aan een cloud provider. Dit maakt het gemakkelijker om software te ontwikkelen, testen en implementeren.

3. Software als een service (SaaS): Dit type cloud computing biedt toegang tot softwareapplicaties via internet, zoals e-mail, CRM-systemen en projectmanagementsoftware. Hiermee kunt u software uitbesteden aan een cloud provider. Dit maakt het gemakkelijker om software te gebruiken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de infrastructuur of ontwikkeling.

De toekomst van Cloud computing

In de toekomst zien we een groeiende trend van multi-cloud en hybride cloud, waarbij bedrijven gebruik maken van meerdere cloud providers voor verschillende toepassingen en workloads. Dit geeft hun meer flexibiliteit en betere prestaties.

Met de groei van IoT-devices en de hoeveelheid data die ze genereren, zal edge computing steeds belangrijker worden. Dit maakt het mogelijk om data te verwerken op het randapparaat, in plaats van het te versturen naar een centrale cloud. Dit zal leiden tot snellere reactie- en verwerkingssnelheden, en het verminderen van de belasting van de centrale cloud.

De voordelen van Cloud computing

Het implementeren van cloud computing in jouw bedrijf vereist een paar zaken namelijk: het kiezen van de juiste provider, het testen van de cloud-omgeving en het migreren van gegevens. Belangrijke factoren om te overwegen bij het kiezen van een provider zijn prijs, serviceniveau, geografische locatie en beveiliging.

Bij Analyst ICT zorgen wij voor een veilige migratie van jouw cloud omgeving  zonder gedoe.

 

Ga voor een veilige Cloudoplossing

Door onze server in het datacenter kun jij altijd, zorgeloos en veilig in de Cloud werken. Zo kom je via een extern bureaublad gemakkelijk in jouw Cloud omgeving en kun je altijd flexibel online bij alle benodigde documenten.

Ook zorgen wij voor een passende cloud omgeving, heb jij bijvoorbeeld veel of weinig ruimte nodig? Wij regelen een Cloud omgeving op maat gemaakt voor jouw organisatie.

Jij aandacht voor je klanten.
Wij voor je ICT?

Maak hieronder vrijblijvend een afspraak.