Apple update “Hi, speed!”

Na de presentatie van vorige maand, waarin Apple nieuwe iPads aankondigde, was het gisteravond tijd voor nieuwe iPhones. Maar voordat deze gepresenteerd werden, was het eerst tijd voor iets anders..

HomePod mini

Apple startte met de introductie van de nieuwe HomePod mini. Het apparaat heeft de vorm van een klein bolletje en is voorzien van volumeknoppen aan de bovenkant.

De bovenkant is ook voorzien van verlichting die van kleur kan veranderen. Backlit touch control, noemt Apple dat. HomePod mini biedt ondersteuning voor verschillende diensten. Denk hierbij aan TuneIn, Amazon Music en Apple Music. Spotify wordt (nog) niet ondersteund.
Apple introduceerde ook de nieuwe functionaliteit Intercom. Het is hiermee mogelijk om berichten te sturen door je huis heen. Met je stem!

Handig voor mensen die verschillende HomePods in huis hebben staan. Maar voor het geval er maar één Homepod in huis is, is het goed om te weten dat andere producten ook ondersteund worden. De berichten komen ook binnen op je iPhone, iPad, CarPlay, AirPods en Apple Watch.

De HomePod mini is vanaf 16 november 2020 beschikbaar in de kleuren wit en Space Grijs. Het apparaat kost $99! Of deze ook naar Nederland gaat komen, is nog niet bekend.


iPhone 12

Na de aankondiging van de HomePod mini was het dan eindelijk tijd voor de nieuwe iPhones, en werd de opvolger van de iPhone 11 aangekondigd. Dit reguliere model in de iPhone line-up komt in 5 verschillende kleuren, namelijk:

  • Blauw
  • Groen
  • Rood
  • Zilver
  • Space Grijs

Het uiterlijk van de iPhone is grotendeels aangepakt en heeft veel weg van de iPad Pro. Het heeft vlakke randen, is 11% dunner en ook 15% kleiner dan zijn voorganger, de iPhone 11. Tevens zijn alle nieuwe iPhones voorzien van een OLED scherm (Super Retina XDR zoals Apple het noemt). Dit nieuwe 6.1” scherm in de iPhone 12 is twee keer scherper dan het scherm in de iPhone 11.

Naast de uiterlijke vernieuwingen bieden alle iPhone 12 modellen ondersteuning voor de 5G bandbreedte. Hierdoor is sneller internet op je mobiele telefoon mogelijk wanneer je provider 5G gaat ondersteunen.

De iPhone 12 is vanaf € 909,- (64GB) te koop en is vrijdag 16 oktober  om 14:00 te bestellen. Levering is vanaf vrijdag 23 oktober.

 

iPhone 12 mini

Naast de reguliere iPhone 12, kunnen we dit jaar ook een mini-variant verwachten. Het toestel is de kleinste, dunste en lichtste 5G-smartphone van de markt.

Qua specificaties en ontwerp zijn de iPhone 12 mini en de reguliere iPhone 12 gelijk. Het enige verschil is het formaat. De mini is voorzien van een 5,4” beeldscherm, waar de iPhone 12 dus over een 6,1” scherm beschikt.

De iPhone 12 mini is vanaf € 809 (64GB) te koop en is vrijdag 6 november te bestellen.

Levering is vanaf vrijdag 13 november.

 

iPhone 12 Pro (Max)

Ook het topmodel in de iPhone line-up is vanzelfsprekend vernieuwd en komt dit jaar in een viertal kleuren:

  • Zilver
  • Graphite
  • Goud
  • Blauw

Tevens is het scherm van de iPhone 12 Pro (Max) ook gegroeid. De iPhone 12 Pro is van 5.8” (iPhone 11 Pro) gegroeid naar 6.1” en de iPhone 12 Pro Max is van 6,5” (iPhone 11 Pro Max) gegroeid naar 6,7”. Ondanks dat de schermen gegroeid zijn, is het toestel zelf nagenoeg even groot als zijn voorganger.

Beide modellen hebben een triple-camerasysteem die beiden voorzien zijn van Deep Fusion-ondersteuning. Deze ondersteuning is overigens niet alleen beperkt tot het camerasysteem aan de achterkant, maar is ook in de selfiecamera te vinden.

Opvallend aan het camerasysteem is dat de iPhone 12 Pro Max voorzien is van meer functionaliteiten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met telephoto zoom 5X in te zoomen. Daarnaast is de wide-camera voorzien van een sensor die 47% groter is dan bij de Pro.

Op alle camerasystemen van de Pro-modellen is het mogelijk om gebruik te maken van HDR video recording. Je hebt via deze modus toegang tot 10-bit HDR, waardoor je beelden 60 keer meer kleur laten zien. Het is daarnaast de eerste smartphone waarmee het mogelijk is om te bewerken met Dolby Vision HDR. Een erg goede manier om je 4K beelden in 60 frames per seconde zo goed mogelijk tot z’n recht te laten komen.

De iPhone 12 Pro is te koop vanaf € 1.159,-  (128GB) en is op vrijdag 16 oktober te bestellen.

Levering vanaf vrijdag 23 oktober.

De iPhone 12 Pro Max is te koop vanaf € 1.259,- (128GB) en is op vrijdag 6 november te bestellen.

Levering vanaf vrijdag 13 november.

 

MagSafe

Het is mogelijk om je iPhone 12 op te laden met MagSafe. Deze technologie kenden we eerder van de oudere MacBook-modellen, maar komt nu dus ook naar de iPhone. Hierdoor is het mogelijk je telefoon op te laden via een magnetische oplader. De accessoire waarmee gebruik te maken is van deze technologie heeft veel weg van de Apple Watch oplader.

Apple introduceert ook de MagSafe dual-charger. Deze opklapbare oplader zorgt ervoor dat jij je iPhone en je Apple Watch tegelijkertijd op kan laden!

Als wij u verder kunnen helpen als Analyst ICT dan help ik je graag.

Laatste blogs

Dutch Cybersecurity Assembly
Nieuws
Analyst ICT en de Dutch Cybersecurity Assembly
Bij Analyst ICT begrijpen we dat de wereld van cybersecurity voortdurend verandert en steeds complexer wordt. Om onze klanten de meest geavanceerde bescherming te bieden, hebben we ons onlangs aangesloten bij de Dutch Cybersecurity Assembly (DCA). Deze samenwerking versterkt onze inzet om voorop te lopen in de bescherming tegen cyberdreigingen en om onze klanten te voorzien van de nieuwste beveiligingsstrategieën en -technologieën. Wat is de Dutch Cybersecurity Assembly? De Dutch Cybersecurity Assembly is een toonaangevende organisatie die zich richt op het verbeteren van de cybersecurityinfrastructuur en -bewustzijn in Nederland. De DCA brengt experts uit de industrie, academische wereld, en overheid…
im 362526
Blog
Wat is SentinelOne?
In de hedendaagse digitale wereld is het van cruciaal belang om de beveiliging van uw bedrijfsgegevens en systemen serieus te nemen. Bij Analyst ICT begrijpen we het belang van geavanceerde cybersecurity-oplossingen en daarom zijn we trots om SentinelOne aan te bevelen en te implementeren voor onze klanten. Hoewel sommigen de naam SentinelOne misschien herkennen van de Formule 1-sponsoring, biedt deze technologie veel meer dan alleen naamsbekendheid. Wat is SentinelOne? SentinelOne is een toonaangevende endpoint security-oplossing, ontworpen om organisaties te beschermen tegen een breed spectrum aan cyberdreigingen. In tegenstelling tot traditionele antivirusprogramma’s, die vaak alleen bekende virussen en malware detecteren, maakt…
certificering
Nieuws
Analyst ICT behaalt ISO 9001, ISO 27001 en NEN 7510 Certificeringen
Maart was een mijlpaalmaand voor Analyst ICT. Met grote trots kondigen we aan dat we officieel gecertificeerd zijn voor ISO 9001, ISO 27001 en NEN 7510. Deze erkenningen zijn niet alleen een bewijs van onze voortdurende inzet voor kwaliteit, beveiliging en betrouwbaarheid, maar benadrukken ook onze toewijding aan het leveren van uitzonderlijke diensten aan onze klanten. Voor ons een superlogische stap. ISO 9001 is de internationaal erkende standaard voor kwaliteitsmanagementsystemen (QMS). Het certificaat bevestigt dat Analyst ICT zich houdt aan de best practices voor het leveren van consistent hoge kwaliteit in dienstverlening, met een sterke focus op klanttevredenheid en een…

Een nieuwsbrief

Superlogisch toch?