Apple update “Spring loaded”

Afgelopen dinsdag was de eerste virtuele Apple presentatie van 2021 een feit. In exact 60 minuten deed de presentatie zijn naam, Spring Loaded, eer aan. Het zat namelijk bomvol aankondigingen van nieuwe producten! Benieuwd wat Apple allemaal in petto had? Wij sommen het hieronder voor je op.

Nieuwe kleur voor iPhone 12
Naast de reeds bestaande kleuren van de iPhone 12, is dit model vanaf 30 april ook in het paars verkrijgbaar. Hiermee komt het totaal aantal kleuren op 6.

De paarse iPhone 12 is vanaf vrijdag 23 april 14:00 te bestellen en is vanaf vrijdag 30 april leverbaar.

Lees meer

AirTag
Het gerucht ging al lange tijd dat Apple met een tracker zou komen, waarmee je verloren spullen makkelijk kunt terugvinden, en afgelopen dinsdag werden ze dan eindelijk aangekondigd. Deze AirTag werkt i.c.m. met Zoek Mijn app op je iOS of macOS apparaat. Je kunt deze bijvoorbeeld bevestigen aan je sleutelbos, rugzak of ieder ander apparaat. Middels de app kun je deze vervolgens traceren en via een geluidje kun je het signaal opvangen.

Doordat de AirTag werkt met een speciale U1-chip die in de nieuwe iPhone 12 zit, kun je de AirTag volgen, waar dan ook ter wereld. Iedere iPhone die beschikt over deze chip, stuurt namelijk een signaal rond die uiteindelijk bij jou als eigenaar terugkomt.

Er zijn diverse accessoires verkrijgbaar om de AirTag te bevestigen, zoals sleutelhangers en hangers voor aan een koffer/tas.

De AirTag is per stuk verkrijgbaar (€ 35) of in een set van 4 (€ 119). Te bestellen vanaf vrijdag 23 april 14:00 en leverbaar vanaf 30 april.

Lees meer

Apple TV 4K

De Apple TV 4K heeft ook een kleine update gekregen. Zo is deze voorzien van een snellere A12 Bionic processor en heeft het HDMI 2.1 aan boord wat voor hogere framerate zorgt. Zo kun je nu 4K HDR in 60 frames per seconde bekijken. Ook heeft Apple de remote vernieuwd, aangezien de vorige remote veel kritiek kreeg van gebruikers. De nieuwe remote werkt tevens met de vorige versie Apple TV HD en Apple TV 4K.

De nieuwe Apple TV 4K is vanaf 30 april te bestellen vanaf €199. Wie de nieuwe Siri Remote los aan wil schaffen is €65 kwijt.

De M1 iMac is officieel een feit!

De nieuwe M1 iMac is voorzien van een nieuw ontwerp en heeft hierdoor veel weg van de iPad Pro en de iPad Air. De nieuwe computer is ontzettend dun en gemaakt van een enkel stuk glas. Het minimale ontwerp wordt afgemaakt door zeven verschillende kleurenopties. De dikke rand aan de voorkant van de iMac lijkt te blijven, maar verder ziet de computer er een stuk strakker uit. Mede dankzij die nieuwe Apple Silicon.

Er zijn ook een aantal nieuwe accessoires voor de iMac te koop. Zo is er een vernieuwde adapter die kabels goed moet scheiden. Daarbij zijn er drie gloednieuwe toetsenborden aangekondigd. Er is een toetsenbord met een knop voor Emoji, een toetsenbord met Touch ID en een derde die de ervaring compleet moet maken.

De vernieuwde iMac is vanaf €1449 te koop en in vier kleuren te bestellen. Voor €1669 haal je het model in de overige kleurenopties in huis. De computer verschijnt in de tweede helft van mei.

Lees meer

iPad Pro met M1 processor

Dat Apple een grote verrassing in petto had vanavond mag duidelijk zijn. In een tof filmpje, met een zeer indrukwekkende Tim Cook in de hoofdrol, maakt het bedrijf duidelijk dat de M1-chip niet alleen bestemd is voor de Mac. De eerste iPad Pro is op dat gebied een feit.

De eerste Mini-LED iPad Pro is ook direct een feit. De M1 is voorzien van een Liquid Retina XDR-beeldscherm met een maximale helderheid van 1600 nits. Qua prestaties is het scherm het beste te vergelijken met de Pro Display XDR. Voor de duidelijkheid: alleen 12.9-inch model is voorzien van MiniLED.

De nieuwe M1 iPad Pro is beschikbaar in een 11-inch model van €899 en in een 12.9-inch variant van €1069. De nieuwe tablet is vanaf 30 april, aanstaande vrijdag dus, te bestellen. Apple laat weten de tablet vanaf de tweede helft mei te kunnen leveren.

Lees meer

Wil je meer informatie over Apple en alle nieuwe producten? Neem dan contact met ons. Wij helpen je graag!

Laatste blogs

Dutch Cybersecurity Assembly
Nieuws
Analyst ICT en de Dutch Cybersecurity Assembly
Bij Analyst ICT begrijpen we dat de wereld van cybersecurity voortdurend verandert en steeds complexer wordt. Om onze klanten de meest geavanceerde bescherming te bieden, hebben we ons onlangs aangesloten bij de Dutch Cybersecurity Assembly (DCA). Deze samenwerking versterkt onze inzet om voorop te lopen in de bescherming tegen cyberdreigingen en om onze klanten te voorzien van de nieuwste beveiligingsstrategieën en -technologieën. Wat is de Dutch Cybersecurity Assembly? De Dutch Cybersecurity Assembly is een toonaangevende organisatie die zich richt op het verbeteren van de cybersecurityinfrastructuur en -bewustzijn in Nederland. De DCA brengt experts uit de industrie, academische wereld, en overheid…
im 362526
Blog
Wat is SentinelOne?
In de hedendaagse digitale wereld is het van cruciaal belang om de beveiliging van uw bedrijfsgegevens en systemen serieus te nemen. Bij Analyst ICT begrijpen we het belang van geavanceerde cybersecurity-oplossingen en daarom zijn we trots om SentinelOne aan te bevelen en te implementeren voor onze klanten. Hoewel sommigen de naam SentinelOne misschien herkennen van de Formule 1-sponsoring, biedt deze technologie veel meer dan alleen naamsbekendheid. Wat is SentinelOne? SentinelOne is een toonaangevende endpoint security-oplossing, ontworpen om organisaties te beschermen tegen een breed spectrum aan cyberdreigingen. In tegenstelling tot traditionele antivirusprogramma’s, die vaak alleen bekende virussen en malware detecteren, maakt…
certificering
Nieuws
Analyst ICT behaalt ISO 9001, ISO 27001 en NEN 7510 Certificeringen
Maart was een mijlpaalmaand voor Analyst ICT. Met grote trots kondigen we aan dat we officieel gecertificeerd zijn voor ISO 9001, ISO 27001 en NEN 7510. Deze erkenningen zijn niet alleen een bewijs van onze voortdurende inzet voor kwaliteit, beveiliging en betrouwbaarheid, maar benadrukken ook onze toewijding aan het leveren van uitzonderlijke diensten aan onze klanten. Voor ons een superlogische stap. ISO 9001 is de internationaal erkende standaard voor kwaliteitsmanagementsystemen (QMS). Het certificaat bevestigt dat Analyst ICT zich houdt aan de best practices voor het leveren van consistent hoge kwaliteit in dienstverlening, met een sterke focus op klanttevredenheid en een…

Een nieuwsbrief

Superlogisch toch?