Apple update “Spring loaded”

Afgelopen dinsdag was de eerste virtuele Apple presentatie van 2021 een feit. In exact 60 minuten deed de presentatie zijn naam, Spring Loaded, eer aan. Het zat namelijk bomvol aankondigingen van nieuwe producten! Benieuwd wat Apple allemaal in petto had? Wij sommen het hieronder voor je op.

Nieuwe kleur voor iPhone 12
Naast de reeds bestaande kleuren van de iPhone 12, is dit model vanaf 30 april ook in het paars verkrijgbaar. Hiermee komt het totaal aantal kleuren op 6.

De paarse iPhone 12 is vanaf vrijdag 23 april 14:00 te bestellen en is vanaf vrijdag 30 april leverbaar.

Lees meer

AirTag
Het gerucht ging al lange tijd dat Apple met een tracker zou komen, waarmee je verloren spullen makkelijk kunt terugvinden, en afgelopen dinsdag werden ze dan eindelijk aangekondigd. Deze AirTag werkt i.c.m. met Zoek Mijn app op je iOS of macOS apparaat. Je kunt deze bijvoorbeeld bevestigen aan je sleutelbos, rugzak of ieder ander apparaat. Middels de app kun je deze vervolgens traceren en via een geluidje kun je het signaal opvangen.

Doordat de AirTag werkt met een speciale U1-chip die in de nieuwe iPhone 12 zit, kun je de AirTag volgen, waar dan ook ter wereld. Iedere iPhone die beschikt over deze chip, stuurt namelijk een signaal rond die uiteindelijk bij jou als eigenaar terugkomt.

Er zijn diverse accessoires verkrijgbaar om de AirTag te bevestigen, zoals sleutelhangers en hangers voor aan een koffer/tas.

De AirTag is per stuk verkrijgbaar (€ 35) of in een set van 4 (€ 119). Te bestellen vanaf vrijdag 23 april 14:00 en leverbaar vanaf 30 april.

Lees meer

Apple TV 4K

De Apple TV 4K heeft ook een kleine update gekregen. Zo is deze voorzien van een snellere A12 Bionic processor en heeft het HDMI 2.1 aan boord wat voor hogere framerate zorgt. Zo kun je nu 4K HDR in 60 frames per seconde bekijken. Ook heeft Apple de remote vernieuwd, aangezien de vorige remote veel kritiek kreeg van gebruikers. De nieuwe remote werkt tevens met de vorige versie Apple TV HD en Apple TV 4K.

De nieuwe Apple TV 4K is vanaf 30 april te bestellen vanaf €199. Wie de nieuwe Siri Remote los aan wil schaffen is €65 kwijt.

De M1 iMac is officieel een feit!

De nieuwe M1 iMac is voorzien van een nieuw ontwerp en heeft hierdoor veel weg van de iPad Pro en de iPad Air. De nieuwe computer is ontzettend dun en gemaakt van een enkel stuk glas. Het minimale ontwerp wordt afgemaakt door zeven verschillende kleurenopties. De dikke rand aan de voorkant van de iMac lijkt te blijven, maar verder ziet de computer er een stuk strakker uit. Mede dankzij die nieuwe Apple Silicon.

Er zijn ook een aantal nieuwe accessoires voor de iMac te koop. Zo is er een vernieuwde adapter die kabels goed moet scheiden. Daarbij zijn er drie gloednieuwe toetsenborden aangekondigd. Er is een toetsenbord met een knop voor Emoji, een toetsenbord met Touch ID en een derde die de ervaring compleet moet maken.

De vernieuwde iMac is vanaf €1449 te koop en in vier kleuren te bestellen. Voor €1669 haal je het model in de overige kleurenopties in huis. De computer verschijnt in de tweede helft van mei.

Lees meer

iPad Pro met M1 processor

Dat Apple een grote verrassing in petto had vanavond mag duidelijk zijn. In een tof filmpje, met een zeer indrukwekkende Tim Cook in de hoofdrol, maakt het bedrijf duidelijk dat de M1-chip niet alleen bestemd is voor de Mac. De eerste iPad Pro is op dat gebied een feit.

De eerste Mini-LED iPad Pro is ook direct een feit. De M1 is voorzien van een Liquid Retina XDR-beeldscherm met een maximale helderheid van 1600 nits. Qua prestaties is het scherm het beste te vergelijken met de Pro Display XDR. Voor de duidelijkheid: alleen 12.9-inch model is voorzien van MiniLED.

De nieuwe M1 iPad Pro is beschikbaar in een 11-inch model van €899 en in een 12.9-inch variant van €1069. De nieuwe tablet is vanaf 30 april, aanstaande vrijdag dus, te bestellen. Apple laat weten de tablet vanaf de tweede helft mei te kunnen leveren.

Lees meer

Wil je meer informatie over Apple en alle nieuwe producten? Neem dan contact met ons. Wij helpen je graag!

Laatste blogs

microsoft solutions partner modern work
Nieuws
Analyst ICT is een Microsoft Solutions Partner Modern Work
Bij Analyst ICT zijn we trots om aan te kondigen dat we officieel de status van Microsoft Solutions Partner Modern Work hebben behaald. Dit is een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf en een bewijs van onze voortdurende inzet om de beste oplossingen en diensten te bieden aan onze klanten. In deze blog willen we niet alleen uitleggen wat deze prestatie betekent, maar ook ons team bedanken voor hun inzet en harde werk. Wat betekent het om een Microsoft Solutions Partner Modern Work te zijn? Als Microsoft Solutions Partner Modern Work hebben we aangetoond dat we de expertise en vaardigheden hebben…
apple opleiding
Nieuws
Expert in Apple-Technologieën
Analyst ICT is officieel onderdeel van het Apple Consultant Network. Deze mijlpaal welke wij 2 jaar geleden al bereikte versterkte wij onze positie als toonaangevende leverancier van ICT-oplossingen en benadrukt onze inzet voor het leveren van hoogwaardige diensten aan onze gewaardeerde klanten. Een van de vele redenen waarom we trots zijn op onze toetreding tot het Apple Consultant Network is onze voortdurende investering in de professionele ontwikkeling van ons team. Onze collega Frank heeft al bewezen een waardevolle aanwinst te zijn als Apple Certified Support Professional. Maar bij Analyst ICT streven we altijd naar meer. Daarom is Frank deze week…
Dutch Cybersecurity Assembly
Nieuws
Analyst ICT en de Dutch Cybersecurity Assembly
Bij Analyst ICT begrijpen we dat de wereld van cybersecurity voortdurend verandert en steeds complexer wordt. Om onze klanten de meest geavanceerde bescherming te bieden, hebben we ons onlangs aangesloten bij de Dutch Cybersecurity Assembly (DCA). Deze samenwerking versterkt onze inzet om voorop te lopen in de bescherming tegen cyberdreigingen en om onze klanten te voorzien van de nieuwste beveiligingsstrategieën en -technologieën. Wat is de Dutch Cybersecurity Assembly? De Dutch Cybersecurity Assembly is een toonaangevende organisatie die zich richt op het verbeteren van de cybersecurityinfrastructuur en -bewustzijn in Nederland. De DCA brengt experts uit de industrie, academische wereld, en overheid…

Een nieuwsbrief

Superlogisch toch?