Apple update “time flies”

Time Flies

Gisteravond was het weer tijd voor de traditionele Apple Keynote en waar de maand september normaal in het teken staat van de nieuwe iPhone, was het ditmaal enkel de Apple Watch en iPad die de aandacht kreeg. In een presentatie met als slogan “De tijd vliegt” kondigde Apple twee nieuwe modellen aan van zowel de Apple Watch als de iPad.

Lees hieronder alle aankondigingen op een rij.

 

Apple Watch Series 6

De grootste nieuwe feature van de Series 6 is een nieuwe sensor die het zuurstofgehalte in je bloed meet. In 15 seconden meet een algoritme de hoeveelheid zuurstof in je bloed door middel van rood licht sensoren op je pols te schijnen. Met deze functionaliteit kan er meer hartonderzoek gedaan worden, maar ook meer onderzoek naar COVID-19.

Naast deze nieuwe functionaliteiten is de Apple Watch Series 6 ook verkrijgbaar in nieuwe kleuren (Blauw, Zilver, Goud, SpaceGrijs en PRODUCT Red) en heeft Apple ook nieuwe bandjes uitgebracht, waaronder de Solo Loop. Dit is een bandje zonder gaatjes of sluiting, en schuif je gewoon om je arm heen zoals een armband.

 

Apple Watch SE

Naast de nieuwe Apple Watch Series 6 is er nu ook een goedkopere Apple Watch, namelijk de SE. De SE bevat een wat langzamere processor (S5 i.t.t. de S6) en heeft niet de beschikking over de nieuwste sensoren, die de Series 6 wel bevat. Het bevat echter wel sensoren voor o.a. slaap- en valdetectie.

Zowel de Series 6 als ook de SE krijgen de beschikking over nieuwe wijzerplaten die in watchOS 7 gelanceerd worden.

 

iPad (achtste generatie)

Ook de normale iPad is vernieuwd, echter enkel aan de binnenzijde. Het ontwerp is hetzelfde gebleven. De achtste generatie iPad is 40% sneller dan zijn voorganger en dat heeft hij te danken aan de A12 Bionic Chip. Volgens Apple is de achtste generatie iPad zelfs 2x sneller dan de best verkopende Windows laptop, 3X sneller dan de beste verkopende Android tablet en 6x sneller dan de populairste Chromebook.

Hij is verkrijgbaar in 32GB en 128GB opslag met zowel WiFi als WiFi + Cellular.

 

iPad Air

De iPad Air is gisteravond ook vernieuwd en deze heeft i.t.t. de normale iPad wel een compleet nieuw design gekregen t.o.v. zijn voorganger. De iPad Air heeft nu net als de iPad Pro een fysieke thuisknop meer, maar één groot scherm. Tevens heeft het enkele nieuwe kleuren, waaronder roze, groen en blauw. De iPad Air heeft nog steeds de beschikking over Touch ID, maar deze is vanwege het ontbreken van de thuisknop verplaatst naar de sluimerknop aan de bovenzijde van de tablet. De lightning poort is tevens vervangen voor een USB-C aansluiting.

 

iOS 14 / iPadOS 14 / tvOS 14 / watchOS 7

Zoals ieder jaar verschijnt ook dit jaar een volledig nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem en de release-dag is woensdag 16 september (vandaag dus!)

Laatste blogs

microsoft solutions partner modern work
Nieuws
Analyst ICT is een Microsoft Solutions Partner Modern Work
Bij Analyst ICT zijn we trots om aan te kondigen dat we officieel de status van Microsoft Solutions Partner Modern Work hebben behaald. Dit is een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf en een bewijs van onze voortdurende inzet om de beste oplossingen en diensten te bieden aan onze klanten. In deze blog willen we niet alleen uitleggen wat deze prestatie betekent, maar ook ons team bedanken voor hun inzet en harde werk. Wat betekent het om een Microsoft Solutions Partner Modern Work te zijn? Als Microsoft Solutions Partner Modern Work hebben we aangetoond dat we de expertise en vaardigheden hebben…
apple opleiding
Nieuws
Expert in Apple-Technologieën
Analyst ICT is officieel onderdeel van het Apple Consultant Network. Deze mijlpaal welke wij 2 jaar geleden al bereikte versterkte wij onze positie als toonaangevende leverancier van ICT-oplossingen en benadrukt onze inzet voor het leveren van hoogwaardige diensten aan onze gewaardeerde klanten. Een van de vele redenen waarom we trots zijn op onze toetreding tot het Apple Consultant Network is onze voortdurende investering in de professionele ontwikkeling van ons team. Onze collega Frank heeft al bewezen een waardevolle aanwinst te zijn als Apple Certified Support Professional. Maar bij Analyst ICT streven we altijd naar meer. Daarom is Frank deze week…
Dutch Cybersecurity Assembly
Nieuws
Analyst ICT en de Dutch Cybersecurity Assembly
Bij Analyst ICT begrijpen we dat de wereld van cybersecurity voortdurend verandert en steeds complexer wordt. Om onze klanten de meest geavanceerde bescherming te bieden, hebben we ons onlangs aangesloten bij de Dutch Cybersecurity Assembly (DCA). Deze samenwerking versterkt onze inzet om voorop te lopen in de bescherming tegen cyberdreigingen en om onze klanten te voorzien van de nieuwste beveiligingsstrategieën en -technologieën. Wat is de Dutch Cybersecurity Assembly? De Dutch Cybersecurity Assembly is een toonaangevende organisatie die zich richt op het verbeteren van de cybersecurityinfrastructuur en -bewustzijn in Nederland. De DCA brengt experts uit de industrie, academische wereld, en overheid…

Een nieuwsbrief

Superlogisch toch?