Bescherm uw bedrijf: Dringende actie vereist FortiOS SSL-VPN kwetsbaarheid!

Afgelopen vrijdag werd een een kwetsbaarheid ontdekt in FortiOS SSL-VPN. Deze kwetsbaarheid raakt de kern van wat veel kleine en middelgrote ondernemingen gebruiken voor hun dagelijkse beveiligingsbehoeften: Fortinet’s FortiGate met VPN. Het belang van directe actie kan niet genoeg benadrukt worden.

FortiOS, het besturingssysteem achter FortiGate VPN-apparaten, is ontdekt om een kritieke kwetsbaarheid in zijn SSL-VPN functionaliteit te hebben. Deze kwetsbaarheid kan externe aanvallers de mogelijkheid geven om ongeoorloofde toegang te verkrijgen tot het netwerk van een organisatie zonder dat daarvoor geavanceerde authenticatie vereist is. Het risico? Ongeautoriseerde toegang tot gevoelige bedrijfsgegevens, klantinformatie, en potentieel de inzet van malware of ransomware binnen uw netwerk.

Om uw bedrijf te beschermen tegen deze en toekomstige kwetsbaarheden, zijn hier enkele kritieke stappen die u moet ondernemen:

1. Patch en Update: Controleer onmiddellijk of er updates beschikbaar zijn voor uw FortiOS-apparaten en pas deze toe. Fortinet publiceert regelmatig patches voor bekende kwetsbaarheden.

2. Beheer en controleer: Monitor uw netwerkverkeer en logbestanden nauwlettend op tekenen van ongebruikelijke activiteiten. Dit kan duiden op een poging tot exploitatie van de kwetsbaarheid.

3. Implementeer Multi-Factor Authenticatie (MFA): MFA kan dienen als een extra beveiligingslaag, zelfs als een aanvaller uw VPN-toegangsgegevens verkrijgt. Je bent niet langer afhankelijk van alleen een wachtwoord. Wij kunnen u hiermee helpen in combinatie met Single Sign-on.

4. Cyberbeveiligingstraining: Zorg ervoor dat uw werknemers getraind zijn in cybersecuritypraktijken, vooral in hoe ze phishing-aanvallen en andere veelvoorkomende cyberdreigingen kunnen herkennen.

5. Ontwikkel een Incident Response Plan: Heeft u een plan klaar voor het geval uw netwerk gecompromitteerd wordt? Zo’n plan moet duidelijke richtlijnen bevatten over hoe te reageren, wie te informeren en hoe de schade te beperken.

De recente kwetsbaarheid in FortiOS SSL-VPN is een herinnering aan de constante behoefte aan waakzaamheid en proactieve beveiligingsmaatregelen. Wij kunnen u met alle bovenstaande stappen helpen en hebben proactieve middelen om uw bedrijf goed weerbaar tegen te maken tegen dergelijke problemen.

De klanten van Analyst ICT die in bezit zijn van een Fortinet apparaat zijn direct dezelfde dag (afgelopen vrijdag) allemaal “gepatched” waardoor ze beveiligd zijn tegen deze kwetsbaarheid. Voor ons superlogisch!

Laatste blogs

myworkdrive
Blog
My Work Drive: De Ideale Files naar de Cloudoplossing voor het MKB.
Toegankelijkheid tot bedrijfsgegevens is van cruciaal belang voor het succes van een onderneming, vooral voor kleine en middelgrote bedrijven (MKB’s). My Work Drive biedt hier een perfecte oplossing voor. Deze dienst stelt bedrijven in staat om overal en altijd toegang te krijgen tot hun documenten, wat resulteert in verhoogde productiviteit en flexibiliteit. Nog klaar om de bedrijfsdata in de Cloud te plaatsen maar wel graag overal beschikbaar. Myworkdrive kan hier mee helpen. Wat is My Work Drive? My Work Drive is een bestandstoegangssysteem dat speciaal is ontworpen om gebruikers in staat te stellen bestanden op te slaan en bewerken in…
analyst ict XLA Xperience Level Agreement
Nieuws
Wat is een Xperience Level Agreement (XLA)?
Bij Analyst ICT begrijpen we dat een succesvolle ICT-dienstverlening verder gaat dan alleen technische ondersteuning. Voor ons Superlogisch! Het gaat om de volledige ervaring die we onze klanten bieden. Daarom hebben wij de Xperience Level Agreement (XLA) geïntroduceerd. Dit is een benadering die niet alleen focust op de technische meetbaarheid van services, maar ook op de tevredenheid en de ervaring van de eindgebruiker. In deze blog leggen we uit wat een XLA precies is en waarom dit voor ons en onze klanten zo belangrijk is. Wat is een Xperience Level Agreement? Een Xperience Level Agreement (XLA) gaat een stap verder…
Microsoft
Nieuws
Wij zijn Microsoft AI Cloud Partner
We zijn verheugd aan te kondigen dat Analyst ICT is erkend als Solutions Partner binnen het Microsoft AI Cloud Partner Program. Deze partner status onderstreept onze voortdurende inzet en expertise in het leveren van oplossingen die diep geïntegreerd zijn met Microsoft’s geavanceerde cloudtechnologieën. Een Mijlpaal voor Analyst ICT De erkenning van Microsoft is een bevestiging van ons harde werk en onze toewijding aan technologische uitmuntendheid. We zijn trots te kunnen melden dat wij een van de eerste Microsoft-partners zijn die deze specifieke erkenning hebben ontvangen. Dit is niet alleen een bewijs van onze technische vaardigheden en diepgaande ervaring, maar het…

Een nieuwsbrief

Superlogisch toch?