Bescherm uw bedrijf: Dringende actie vereist FortiOS SSL-VPN kwetsbaarheid!

Afgelopen vrijdag werd een een kwetsbaarheid ontdekt in FortiOS SSL-VPN. Deze kwetsbaarheid raakt de kern van wat veel kleine en middelgrote ondernemingen gebruiken voor hun dagelijkse beveiligingsbehoeften: Fortinet’s FortiGate met VPN. Het belang van directe actie kan niet genoeg benadrukt worden.

FortiOS, het besturingssysteem achter FortiGate VPN-apparaten, is ontdekt om een kritieke kwetsbaarheid in zijn SSL-VPN functionaliteit te hebben. Deze kwetsbaarheid kan externe aanvallers de mogelijkheid geven om ongeoorloofde toegang te verkrijgen tot het netwerk van een organisatie zonder dat daarvoor geavanceerde authenticatie vereist is. Het risico? Ongeautoriseerde toegang tot gevoelige bedrijfsgegevens, klantinformatie, en potentieel de inzet van malware of ransomware binnen uw netwerk.

Om uw bedrijf te beschermen tegen deze en toekomstige kwetsbaarheden, zijn hier enkele kritieke stappen die u moet ondernemen:

1. Patch en Update: Controleer onmiddellijk of er updates beschikbaar zijn voor uw FortiOS-apparaten en pas deze toe. Fortinet publiceert regelmatig patches voor bekende kwetsbaarheden.

2. Beheer en controleer: Monitor uw netwerkverkeer en logbestanden nauwlettend op tekenen van ongebruikelijke activiteiten. Dit kan duiden op een poging tot exploitatie van de kwetsbaarheid.

3. Implementeer Multi-Factor Authenticatie (MFA): MFA kan dienen als een extra beveiligingslaag, zelfs als een aanvaller uw VPN-toegangsgegevens verkrijgt. Je bent niet langer afhankelijk van alleen een wachtwoord. Wij kunnen u hiermee helpen in combinatie met Single Sign-on.

4. Cyberbeveiligingstraining: Zorg ervoor dat uw werknemers getraind zijn in cybersecuritypraktijken, vooral in hoe ze phishing-aanvallen en andere veelvoorkomende cyberdreigingen kunnen herkennen.

5. Ontwikkel een Incident Response Plan: Heeft u een plan klaar voor het geval uw netwerk gecompromitteerd wordt? Zo’n plan moet duidelijke richtlijnen bevatten over hoe te reageren, wie te informeren en hoe de schade te beperken.

De recente kwetsbaarheid in FortiOS SSL-VPN is een herinnering aan de constante behoefte aan waakzaamheid en proactieve beveiligingsmaatregelen. Wij kunnen u met alle bovenstaande stappen helpen en hebben proactieve middelen om uw bedrijf goed weerbaar tegen te maken tegen dergelijke problemen.

De klanten van Analyst ICT die in bezit zijn van een Fortinet apparaat zijn direct dezelfde dag (afgelopen vrijdag) allemaal “gepatched” waardoor ze beveiligd zijn tegen deze kwetsbaarheid. Voor ons superlogisch!

Laatste blogs

Dutch Cybersecurity Assembly
Nieuws
Analyst ICT en de Dutch Cybersecurity Assembly
Bij Analyst ICT begrijpen we dat de wereld van cybersecurity voortdurend verandert en steeds complexer wordt. Om onze klanten de meest geavanceerde bescherming te bieden, hebben we ons onlangs aangesloten bij de Dutch Cybersecurity Assembly (DCA). Deze samenwerking versterkt onze inzet om voorop te lopen in de bescherming tegen cyberdreigingen en om onze klanten te voorzien van de nieuwste beveiligingsstrategieën en -technologieën. Wat is de Dutch Cybersecurity Assembly? De Dutch Cybersecurity Assembly is een toonaangevende organisatie die zich richt op het verbeteren van de cybersecurityinfrastructuur en -bewustzijn in Nederland. De DCA brengt experts uit de industrie, academische wereld, en overheid…
im 362526
Blog
Wat is SentinelOne?
In de hedendaagse digitale wereld is het van cruciaal belang om de beveiliging van uw bedrijfsgegevens en systemen serieus te nemen. Bij Analyst ICT begrijpen we het belang van geavanceerde cybersecurity-oplossingen en daarom zijn we trots om SentinelOne aan te bevelen en te implementeren voor onze klanten. Hoewel sommigen de naam SentinelOne misschien herkennen van de Formule 1-sponsoring, biedt deze technologie veel meer dan alleen naamsbekendheid. Wat is SentinelOne? SentinelOne is een toonaangevende endpoint security-oplossing, ontworpen om organisaties te beschermen tegen een breed spectrum aan cyberdreigingen. In tegenstelling tot traditionele antivirusprogramma’s, die vaak alleen bekende virussen en malware detecteren, maakt…
certificering
Nieuws
Analyst ICT behaalt ISO 9001, ISO 27001 en NEN 7510 Certificeringen
Maart was een mijlpaalmaand voor Analyst ICT. Met grote trots kondigen we aan dat we officieel gecertificeerd zijn voor ISO 9001, ISO 27001 en NEN 7510. Deze erkenningen zijn niet alleen een bewijs van onze voortdurende inzet voor kwaliteit, beveiliging en betrouwbaarheid, maar benadrukken ook onze toewijding aan het leveren van uitzonderlijke diensten aan onze klanten. Voor ons een superlogische stap. ISO 9001 is de internationaal erkende standaard voor kwaliteitsmanagementsystemen (QMS). Het certificaat bevestigt dat Analyst ICT zich houdt aan de best practices voor het leveren van consistent hoge kwaliteit in dienstverlening, met een sterke focus op klanttevredenheid en een…

Een nieuwsbrief

Superlogisch toch?