Gek op Apple! Wat zijn de beste tools en apps?

Dat we bij Analyst ICT apple minded zijn is wel duidelijk. We zijn immers een van de weinige Apple Consultants. Als Apple Consultant weten we precies wat er met de “standaard” apple applicaties en hardware mogelijk is. Maar wat zijn nu de beste tooltjes en software pakketjes. Hieronder vindt je een lijst van de programma en tooltjes die wij zeker installeren op onze eigen Apple computers en waar wij iedere dag plezier van hebben.

 1. Magnet – Een perfect vensterbeheerprogramma voor Mac waarmee u vensters kunt verplaatsen en de grootte ervan kunt aanpassen met configureerbare sneltoetsen. Je kunt vensters ook verplaatsen tussen meerdere beeldschermen. Een alternatief is Rectangle.
 2. ImageOptim – Laat uw afbeeldingen altijd door ImageOptim lopen voordat u ze naar uw website uploadt. Het Mac-programma zal de grootte van uw beeldbestanden verkleinen zonder de visuele kwaliteit aan te tasten.
 3. HiddenMe – Als het bureaublad van uw Mac vol staat met mappen en bestanden, kunt u alle pictogrammen verbergen met een enkele klik of met een sneltoets.
 4. Site Sucker – Download hele websites inclusief afbeeldingen, PDF bestanden en spiegel ze op uw lokale schijf voor offline browsen. Zoals wget (linux), maar met een visuele interface.
 5. App Cleaner – De beste uninstaller voor uw Mac die automatisch alle extra bestanden verwijdert die op de schijf achterblijven wanneer u een programma verwijdert.
 6. Maccy – Een klembordmanager die alles wat u naar het klembord kopieert opslaat en u de gekopieerde fragmenten in andere apps laat plakken met een eenvoudige snelkoppeling.
 7. Clean Me – Herstel de ruimte op uw Mac door alle systeemlogs, cache en andere tijdelijke bestanden te verwijderen.
 8. Dozer – Een uitstekend alternatief voor de populaire Bartender app. U kunt snel de volgorde wijzigen of zelfs de pictogrammen verbergen die in de menubalk van de Mac verschijnen.
 9. NetNewsWire – Een schone en snelle RSS-lezer voor uw MacOS.
 10. RSS Bot – Je hebt toegang tot je RSS via de menubalk van je Mac en krijgt meldingen wanneer er nieuwe artikelen beschikbaar zijn. Je kunt ook filters toepassen om alleen artikelen te tonen die met bepaalde trefwoorden overeenkomen.
 11. Flotato – Het verandert elke webpagina in een native Mac-programma dat je snel buiten de webbrowser kunt openen.
 12. Latest – Het scant de map Programma’s van je Mac en controleert of al je geïnstalleerde programma’s up-to-date zijn. U kunt ook uw verouderde programma’s bijwerken.
 13. Onyx – Voer systeemonderhoudstaken uit om de prestaties van uw Mac te verbeteren, controleer schijven en meer.
 14. TinkerTool – Het biedt toegang tot verschillende configuratie-instellingen die anders op de Mac verborgen blijven. U kunt bijvoorbeeld de standaardmap opgeven waar Schermafbeeldingen op de Mac moeten worden opgeslagen.
 15. KeepingYouAwake -Het houdt je Mac wakker en voorkomt ook dat je scherm in slaap valt. Als je meer functies nodig hebt, gebruik dan Amphetamine.
 16. Shifty – Gemakkelijk schakelen tussen donkere en lichte modus op uw Mac. U kunt ook beslissen welke van uw Apps of websites licht moeten blijven, terwijl uw systeem in donkere modus draait. Zie ook NightOwl.
 17. IINA – Een modern alternatief voor VLC Media Player met ondersteuning voor gebaren en de aanraakbalk op nieuwere Macs.
 18. HyperSwitch – Een verbeterd vensterwisselprogramma voor Mac dat uw standaard Command + Tab-ervaring bij het wisselen tussen open programma’s verbetert.
 19. TextBar – U kunt systeemcommando’s opgeven en de app voegt de tekstuitvoer van die commando’s toe aan de menubalk. Bijvoorbeeld, ipconfig getifaddr en0 zal uw huidige IP-adres tonen.
 20. Tyke – Een minimalistische kladblok-app die in de menubalk zit en waarmee je snel notities kunt opslaan.

 

Wij zullen deze lijst aankomende tijd bijhouden en meer tips met jullie delen #superlogisch toch! Heb jij een tip voor ons? Of heb je hulp nodig met je Apple devices in je netwerk? Neem dan even contact op.

 

Laatste blogs

Dora wetgeving
Nieuws
Impact van de Nieuwe DORA-Wetgeving
De onlangs geïntroduceerde DORA-wetgeving (Digital Operational Resilience Act) is een belangrijk stuk Europese regelgeving dat gericht is op het verhogen…

Een nieuwsbrief

Superlogisch toch?