How Frank Houtappels provides

Dit artikel is geschreven zonder medeweten van Frank Houtappels. Hij is directeur/eigenaar van We Provide en Analyst ICT en ik weet zeker dat hij alles wat ik schrijf gaat zitten veranderen. Niet om beter uit de verf te komen, nee, eerder om het af te zwakken (nuanceren noemt hij dat). Frank is namelijk een van de meest bescheiden mensen die ik ken. En die eigenschap helpt niet echt bij de promotie van je bedrijf. En als IT bedrijf, is dat harder nodig dan ooit; employer branding. Web Developers en andere tech’s hebben namelijk de status bereikt van Hollywoodster. Senior Developers zijn de Al Pacinos en De Niro’s van de arbeidsmarkt. Wat maakt dat ik me afvraag;

Hoe krijgen we die Al Pacino’s in godsnaam naar de Boschdijk?

Daarvoor ben ik dus een poosje We Provide ingedoken. Om te beginnen bij de kern, de wortel van het bedrijf, had ik een goed gesprek met de oprichter en eigenaar zelf.

Sorry Frank, ik ga het echte verhaal vertellen

Frank Houtappels (39) is een bijzondere ondernemer. Ik ken er een hoop, maar Frank wijkt nogal af van het gemiddelde. Hij zit vol tegenstrijdigheden. Denk: onopvallende, introverte man met baard, van oorsprong IT nerd met méga ondernemersdrive en ambitie. AL-TIJD aan het werk. In zijn hoofd, in zijn auto, overal. Denkt commercieel, gedraagt zich bescheiden.

Hij weet in een paar jaar tijd met zo’n 20 developers (en goeie ook) supersterke websites te bouwen voor serieuze merken. My Jewellery, Logistiek Concurrent, Vogel’s, Verfwinkel, om maar wat namen te noemen.

We Provide wint grote prijzen en schijnt nogal de shit te zijn in den lande. Vooral als ’t gaat om E-commerce, Magento. Van dat succes weten we in Brabant weinig want daar schept ie dus niet over op. Net zomin als dat ie nog steeds geen We Provide logo op het nieuwe (moddervette) pand heeft staan, dat aan de Boschdijk ligt en waar dagelijks ikwéétniethoeveel auto’s voorbij rijden. En dan vraagt hij of ik meer naamsbekendheid kan regelen. Duss.

Klinkt als een succesverhaal. Wat is dan het probleem?

Ik loop nou een paar maanden rond in ‘We Provide land’ en concludeer het volgende:

1. We Provide komt óm in de klanten. ‘Sorry André (Rieu), je moet éffe wachten tot we weer tijd hebben.’ En ja, dat zijn dus projecten van formaat.

2. Medewerkers zijn tevreden en écht trots op ‘hun’ bedrijf. Logisch ook. Sfeer is top en qua voorwaarden liggen ze met de kontjes in de boter.

3. Frank kan poep verkopen want hij praat geen poep. Zijn nerd-kant overruled zijn saleskant waardoor hij klanten adviseert wat ‘verstandig’ is. Klanten zijn dus dol op hem en op de developers die ‘het maken’.

Nou, glorie halleluja. Waar ontbreekt het dan aan?

Na een grondige analyse blijkt het probleem vrij simpel. Namelijk: Niemand wéét dat We Provide bestaat. En niemand wéét wat We Provide doet. Het wordt namelijk nooit verteld. En als gewone mensen niet weten dat je super vette websites bouwt, dan weten de Al Pacino’s onder de programmeurs het al helemaal niet. Hoe kunnen ze dan óóit bij We Provide solliciteren?

Oké. Point taken. Wat moet er nou gebeuren?

Laten we beginnen met het verhaal. ‘Wie we zijn. Wat we doen.’ En misschien wel het interessantst; ‘hóe we dat doen’. Want de pro’s van We Provide en Analyst ICT hebben iets gemeen. Ze hechten grote waarde aan expertise (zoek ’t lekker uit!). En aan samenwerking, of beter gezegd, co-creatie. Met elkaar én met klanten. En omdat ze ook nog verrekte gezellig zijn, vinden mensen het blijkbaar leuk om met (en bij) We Provide en Analyst ICT te werken.

Dat is dus het geheim.

Simpelweg vertéllen. En dat gaan we de komende tijd ook doen. Storytelling, bloggen, cases delen. Op social, op de website. En nee Frank, jullie hoeven echt niet op te scheppen. Gewoon, vertellen wat je doet. Want voor jullie is e-commerce gesneden koek en complexe websites vanzelfsprekend. Maar dat ís dus niet zo. Jullie zijn een groep bijzonder slimme gasten die websites bouwt waar bedrijven rijk mee worden. En waar bedrijven blíj van worden, want omzet en kwaliteit zijn één, maar een toffe club waar je op kunt bouwen is onbetaalbaar. En dat Frank, is preciés waarom de Al Pacino’s straks bij We Provide en Analyst ICT willen werken.

I rest my case.

Marion van Loon LinkedIn
Employer Branding Specialist

Zin om bij deze fijne club te horen? Ook als je nog geen Al Pacino bent, kom een kop koffie drinken!

Laatste blogs

Dora wetgeving
Blog
DORA voor ICT-leveranciers: Wat moet je weten?
De Digital Operational Resilience Act (DORA) is een Europese verordening die per 17 januari 2025 van kracht is en als doel heeft de digitale weerbaarheid van financiële instanties te verhogen Deze wetgeving stelt eisen aan de beveiliging van netwerk- en informatiesystemen zodat zij bestand zijn tegen verstoringen en cyberaanvallen. Hoewel DORA voornamelijk gericht is op financiële instanties, heeft het ook aanzienlijke gevolgen voor ICT-leveranciers die hun diensten aan deze instanties leveren Impact op IT-leveranciers DORA is van toepassing op een breed scala aan ICT-diensten die ICT-leveranciers leveren aan financiële instellingen binnen de EU. Dit omvat onder andere Software-as-a-Service (SaaS), Platform-as-a-Service…
HP
Blog
HPE VME, De Nieuwe VMware?
In de wereld van virtualisatie is er een nieuwe speler op het toneel: HPE VME. Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft onlangs hun nieuwe virtualisatie-oplossing, HPE VME, gelanceerd. Maar wat maakt deze oplossing zo bijzonder en kan het echt de concurrentie aangaan met VMware? Is dit een superlogische stap voor HPE? Wat is HPE VME? HPE VME is een KVM-gebaseerde virtualisatie-oplossing die is ontworpen om een alternatief te bieden voor VMware vSphere-omgevingen. Het doel van HPE was om een enterprise-grade oplossing te ontwikkelen die niet alleen schaalbaar is, maar ook eenvoudig te beheren. Met de overname van Morpheus Data heeft HPE…
analyst ict legt uit
Blog
AI Wat? Verschillen tussen ChatGPT, Copilot, DeepSeek en Grok
Steeds vaker krijgen wij van klanten vragen die te maken hebben met AI. Afgelopen week kwamen er een paar goede vragen over de verschillen tussen alle AI-assistenten en wanneer je gebruik je wat. In dit blog de belangrijkste “feiten” op een rijtje. Wat was ook alweer zo’n AI-assistent? Een AI-assistent, of kunstmatige intelligentie-assistent, is een softwaretoepassing die gebruik maakt van geavanceerde algoritmen en machine learning om taken uit te voeren die normaal gesproken menselijke intelligentie vereisen. Deze assistenten kunnen variëren van eenvoudige chatbots tot geavanceerde systemen die complexe taken kunnen uitvoeren. Hieronder een aantal AI-assistenten die wij vaak tegenkomen. ChatGPT…

Een nieuwsbrief

Superlogisch toch?