Microsoft gaat Defender automatisch installeren bij Microsoft 365-abonnees

Microsoft gaat de antivirussoftware Defender eind februari via een update automatisch installeren bij Windows 10- en 11-apparaten met een 365 Family- en Personal-abonnement. Ook wordt de applicatie toegevoegd aan het Microsoft 365-installatieprogramma.

Tot dusver was de installatie van Microsoft Defender optioneel, maar deze wordt nu net als andere 365-apps, zoals Word en Excel, automatisch geïnstalleerd bij niet-zakelijke gebruikers met een abonnement. Dat schrijft Microsoft op zijn ondersteuningssite, zoals Neowin ontdekte. Wanneer niet-abonnees besluiten om 365-apps binnen te halen via het installatieprogramma, wordt Defender ook samen met de andere apps geïnstalleerd. Microsoft meldt dat dat allemaal ‘eind februari’ moet gebeuren. Sommige gebruikers melden op Twitter dat de tool al op hun computer staat. Overigens moeten gebruikers wel eerst nog inloggen in de applicatie alvorens de antivirussoftware actief wordt.

Microsoft Defender is een ander product dan Windows-beveiliging, dat standaard in iedere Windows-pc ingebouwd zit. Laatstgenoemde bevat Microsoft Defender Antivirus, waarmee malware wordt gedetecteerd en verwijderd. Het losstaande Microsoft Defender is enkel beschikbaar met een 365-abonnement. Deze tool bevat naast malwarebeveiliging ook ‘webbeveiliging, realtime beveiligingsmeldingen en beveiligingstips’, schrijft Microsoft. Daarnaast is deze, in tegenstelling tot Windows-beveiliging, ook bruikbaar op smartphones en Macs. Ook bevat deze een exclusieve functie waarmee online identiteitsfraude wordt gemonitord, al is deze vooralsnog enkel beschikbaar voor 365-abonnees in de VS. De verwachting is dat deze wel naar Europa komt maar dat tot een jaar kan duren.

Bij Analyst ICT gebruiken wij de security oplossingen van Sophos, wij zien voor de meeste van onze klanten Microsoft Defender niet als vervanger. Mocht je hierover vragen hebben neem dan even contact met ons op.

Bron: Tweakers

Laatste blogs

Dora wetgeving
Nieuws
Impact van de Nieuwe DORA-Wetgeving
De onlangs geïntroduceerde DORA-wetgeving (Digital Operational Resilience Act) is een belangrijk stuk Europese regelgeving dat gericht is op het verhogen…

Een nieuwsbrief

Superlogisch toch?