Microsoft gaat verouderde exchange (email) servers blokkeren!

Mailt jouw bedrijf nog van een Exchange Server 2007, 2010 of 2013? Microsoft begint met het vertragen en uiteindelijk blokkeren van e-mails die vanuit kwetsbare mailservers worden verstuurd. Dan is het tijd is om te upgraden naar een nieuwere en veiligere versie van Exchange.

Waarom gaat Microsoft mails vanuit kwetsbare mailservers blokkeren?

Microsoft heeft besloten om e-mails van kwetsbare mailservers te blokkeren om e-mailbeveiliging te verbeteren en phishing-aanvallen te verminderen. Deze beslissing is gebaseerd op het feit dat kwetsbare mailservers voor hackers vaak een gemakkelijke ingang vormen tot de rest van het netwerk. Door e-mails van kwetsbare mailservers te blokkeren wil Microsoft de gebruikers van zo’n kwetsbare en oude mailserver dwingen om te updaten naar een veilige versie. Deze maatregel zal de veiligheid van e-mailsystemen verbeteren en de bescherming van gebruikersgegevens versterken.

Wat betekent dit voor mij?

Mail je vanaf een Exchange server 2007 naar een e-mailadres dat afgehandeld wordt door Exchange Online? Dan komen de e-mails eerst vertraagd binnen bij de Exchange Online gebruiker. Dit zorgt ervoor dat de beheerder van een kwetsbare mailserver niet ineens voor het feit staat dat de mails niet meer worden verstuurd. Microsoft verhoogt stapsgewijs het aantal minuten vertraging om het ongemak te vergroten en ervoor te zorgen dat de noodzaak groot genoeg wordt om te updaten. Later komen de e-mails zelfs helemaal niet meer binnen.

Na Exchange 2007 staat hetzelfde te gebeuren voor Exchange 2010 en 2013. Ook Exchange 2016- en 2019-servers die aanzienlijk achterlopen met beveiligingsupdates worden gezien als aanhoudend kwetsbaar. Voor deze servers past Microsoft het ‘vertragen en blokkeren’ protocol nog niet toe.

Wanneer gaat de maatregel van start?

Microsoft stuurt gericht berichten naar klanten 30 dagen voordat hun versie van Exchange Server wordt opgenomen in het handhavingssysteem. Mochten wij je organisatie kunnen helpen met het upgraden of de transitie naar de cloud (Microsoft 365) dan horen wij het graag.

Laatste blogs

microsoft solutions partner modern work
Nieuws
Analyst ICT is een Microsoft Solutions Partner Modern Work
Bij Analyst ICT zijn we trots om aan te kondigen dat we officieel de status van Microsoft Solutions Partner Modern Work hebben behaald. Dit is een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf en een bewijs van onze voortdurende inzet om de beste oplossingen en diensten te bieden aan onze klanten. In deze blog willen we niet alleen uitleggen wat deze prestatie betekent, maar ook ons team bedanken voor hun inzet en harde werk. Wat betekent het om een Microsoft Solutions Partner Modern Work te zijn? Als Microsoft Solutions Partner Modern Work hebben we aangetoond dat we de expertise en vaardigheden hebben…
apple opleiding
Nieuws
Expert in Apple-Technologieën
Analyst ICT is officieel onderdeel van het Apple Consultant Network. Deze mijlpaal welke wij 2 jaar geleden al bereikte versterkte wij onze positie als toonaangevende leverancier van ICT-oplossingen en benadrukt onze inzet voor het leveren van hoogwaardige diensten aan onze gewaardeerde klanten. Een van de vele redenen waarom we trots zijn op onze toetreding tot het Apple Consultant Network is onze voortdurende investering in de professionele ontwikkeling van ons team. Onze collega Frank heeft al bewezen een waardevolle aanwinst te zijn als Apple Certified Support Professional. Maar bij Analyst ICT streven we altijd naar meer. Daarom is Frank deze week…
Dutch Cybersecurity Assembly
Nieuws
Analyst ICT en de Dutch Cybersecurity Assembly
Bij Analyst ICT begrijpen we dat de wereld van cybersecurity voortdurend verandert en steeds complexer wordt. Om onze klanten de meest geavanceerde bescherming te bieden, hebben we ons onlangs aangesloten bij de Dutch Cybersecurity Assembly (DCA). Deze samenwerking versterkt onze inzet om voorop te lopen in de bescherming tegen cyberdreigingen en om onze klanten te voorzien van de nieuwste beveiligingsstrategieën en -technologieën. Wat is de Dutch Cybersecurity Assembly? De Dutch Cybersecurity Assembly is een toonaangevende organisatie die zich richt op het verbeteren van de cybersecurityinfrastructuur en -bewustzijn in Nederland. De DCA brengt experts uit de industrie, academische wereld, en overheid…

Een nieuwsbrief

Superlogisch toch?