21 jun 2022

Microsoft lanceert Defender voor Microsoft 365 Personal en Family

Microsoft voegt de Microsoft Defender for Individuals toe aan de Microsoft 365 Personal en Family abonnementen.

Microsoft maakt vandaag, 16 juni, een nieuw lid van zijn groeiende familie van “Defender”-merkproducten algemeen beschikbaar. De nieuwste telg, “Microsoft Defender for Individuals” genaamd, is bedoeld om gezinnen van apparaten te helpen beveiligen, niet alleen Windows PC’s.

Microsoft test Defender for Individuals al enkele maanden onder de merknaam Microsoft Defender. Defender voor particulieren, met de codenaam “Gibraltar”, is bedoeld om consumenten een gecentraliseerd dashboard te bieden voor het beheren en controleren van hun online beveiligingsstatus op pc’s, Macs en mobiele iOS- en Android-apparaten.

Als gebruikers andere antivirusproducten van derden hebben, kunnen ze via het dashboard de status van deze beschermde apparaten zien. Microsoft zegt dat gebruikers direct beveiligingswaarschuwingen, suggesties voor oplossingen en beveiligingstips krijgen die zijn ontworpen om hen te helpen hun apparaten beter te beveiligen.

Microsoft biedt Defender for Individuals zonder extra kosten aan voor Microsoft 365 Family- en Personal-abonnees. Bestaande abonnees kunnen de app downloaden en zich aanmelden met hun persoonlijke Microsoft-accounts. Degenen die geen Family- of Personal-abonnee zijn, kunnen deze Defender for Individuals niet aanschaffen, aldus functionarissen, maar er is wel een gratis proefperiode van 30 dagen voor het product.