Microsoft lanceert 365 Cloud PC

Microsoft heeft tijdens Microsoft Inspire 2021 Windows 365 aangekondigd: een ‘Cloud PC’ die het hybride werken makkelijk maakt. Met Windows 365 werk je overal en vanaf elk device op je Windows-werkplek in de cloud. Deze dienst / Cloud PC is al vanaf 2 augustus te gebruiken.

Het klinkt misschien wat verwarrend, want Microsoft bundelde eerder Office 365 in Microsoft 365 en nu heb je dus Windows 365. Windows 365 is alleen een heel andere dienst, namelijk een VDI-oplossing (Virtual Desktop Infrastructure). Met VDI kunnen je medewerkers vanaf hun device werken op een virtuele desktop. Zowel het besturingssysteem als alle applicaties staan niet lokaal geïnstalleerd, maar draaien in de cloud. Dit betekent dat je medewerkers aan een simpel (minder krachtig) apparaat (laptop, tablet) genoeg hebben.

Voor Windows 365 betekent dit dat medewerkers ook vanaf een niet-Windows-device, zoals een iPad of Chromebook, bij hun Windows-desktop kunnen. Met een internetverbinding werken medewerkers overal, altijd en met elk device. Als organisatie heb je geen omkijken naar de infrastructuur. En omdat gebruikers niets lokaal opslaan, zorgen gestolen en verloren devices niet voor datalekken. Microsoft biedt Windows 365 aan als Business licentie (midden- en kleinbedrijf) of Enterprise-licentie. Je betaalt per gebruiker per maand en kunt makkelijk op- en afschalen.

Wat is nu het verschil? Er was toch al een Virtual Desktop oplossing van Microsoft. Windows 365 vereist minder beheerwerk dan andere VDI-oplossingen. Je geeft medewerkers een virtuele werkplek door ze een licentie toe te wijzen en het beheer is mogelijk via Microsoft Endpoint Management. Dit houdt in dat je bij Windows 365 minder hoeft in te stellen en minder hoeft te beheren. Azure Virtual Desktop vraagt om meer beheer maar je zet het als organisatie daarmee wel meer naar je eigen hand. Voor een standaard oplossing is Windows 365 dus perfect geschikt, wil je meer maatwerk in je organisatie raden wij nog steeds aan om Azure Virtual Desktop te gebruiken.

Net als andere VDI-oplossingen biedt Windows 365 de flexibiliteit om overal en vanaf elk device te werken. Medewerkers hebben geen krachtig device nodig en kunnen ook werken vanaf hun persoonlijke apparaat. Ideaal nu veel mensen thuiswerken.

Windows 365 is interessant voor organisaties die de kosten voor werkplekken willen drukken zonder dat dat gevolgen heeft voor de beveiliging. Zeker op enterpriseniveau hebben organisaties al snel medewerkers over de hele wereld. Of externen aan de andere kant van de wereld die ook een werkplek nodig hebben. In dit soort gevallen kost het veel geld, tijd en moeite om devices aan te schaffen, in te spoelen en die kant op te sturen. Met Windows 365 kunnen ze deze medewerkers ter plekke van betaalbare werkplekken voorzien.

Microsoft biedt de cloud pc in verschillende formaten aan zodat de virtuele machine het werk van je medewerkers altijd aan kan. Deze SKU’s gaan van licht kantoorwerk tot zwaar grafisch- en videowerk.

Laatste blogs

Whatsapp Business
Blog
Handig! Whatsapp business op meerdere apparaten
De vakantieperiode komt eraan, en we hebben bij onze servicedesk al meerdere keren dezelfde supportvraag voorbij horen komen: “Kan ik WhatsApp Business op meerdere apparaten tegelijk gebruiken?” Jazeker, dat kan! In dit korte blogbericht leggen we uit hoe #superlogisch! Stap 1: Installeer WhatsApp Business op je primaire telefoon 1. Download en installeer de WhatsApp Business app vanuit de Google Play Store of Apple App Store. 2. Open de app en registreer je met het telefoonnummer dat je wilt gebruiken voor je bedrijf. 3. Voltooi de installatie en configureer je bedrijfsprofiel. Stap 2: Schakel de multi-device functie in 1. Open WhatsApp…
cyber hygiene
Blog
Cyber Hygiëne?
Cyber Hygiëne? Nooit van gehoord? Maar Cyber Hygiëne is een essentieel onderdeel van een veilige bedrijfsvoering. Net zoals persoonlijke hygiëne helpt om gezondheidsproblemen te voorkomen, helpt cyber hygiëne om de veiligheid en integriteit van uw digitale systemen en gegevens te waarborgen. Voor MKB bedrijven is het van cruciaal belang om goede cyber hygiëne te implementeren om zich te beschermen tegen cyberdreigingen. In deze blog leggen we uit wat cyber hygiëne inhoudt, waarom het zo belangrijk is voor MKB bedrijven, en hoe Analyst ICT u kan ondersteunen bij de implementatie. Wat is Cyber Hygiëne? Cyber hygiëne verwijst naar de best practices…
myworkdrive
Blog
My Work Drive: De Ideale Files naar de Cloudoplossing voor het MKB.
Toegankelijkheid tot bedrijfsgegevens is van cruciaal belang voor het succes van een onderneming, vooral voor kleine en middelgrote bedrijven (MKB’s). My Work Drive biedt hier een perfecte oplossing voor. Deze dienst stelt bedrijven in staat om overal en altijd toegang te krijgen tot hun documenten, wat resulteert in verhoogde productiviteit en flexibiliteit. Nog klaar om de bedrijfsdata in de Cloud te plaatsen maar wel graag overal beschikbaar. Myworkdrive kan hier mee helpen. Wat is My Work Drive? My Work Drive is een bestandstoegangssysteem dat speciaal is ontworpen om gebruikers in staat te stellen bestanden op te slaan en bewerken in…

Een nieuwsbrief

Superlogisch toch?