Netwerkkabel maken

Wilt u een zelf een netwerkkabel maken / knijpen of een netwerkkabel verlengen? Op deze pagina leggen wij uit hoe dit moet. Voor uw zakelijk omgeving raden wij u aan om dit door een e-installateur te laten doen. Deze kunnen de netwerkpunten ook certificeren en testen.

Netwerkkabel kleurcode

In dit blog vindt u informatie over de verschillende standaarden voor netwerkkabels, waarbij CAT6a en CAT5e de meest gangbare typen zijn. CAT5e-netwerkkabels bieden ondersteuning voor snelheden tot 1000 Mbps (1 Gigabit), terwijl CAT6a-kabels snelheden tot 10.000 Mbps (10 Gigabit) kunnen bereiken.

Beide soorten kabels bestaan uit 8 aders en volgen hetzelfde kleurenschema voor aansluitingen. Dit zorgt voor uniformiteit en compatibiliteit bij het installeren van uw netwerkinfrastructuur, ongeacht de gekozen snelheid en type kabel.

       

RJ-45 stekker monteren

Zoals u op onderstaande afbeelding kunt zien, is een netwerkkabel maken een fluitje van een cent. Nadat u de kleuren op de juiste volgorde heeft gebracht, verbindt u met behulp van een RJ-45 Krimptang de kabel met de RJ-45 plug. In de RJ-45 plug zitten kleine tandjes die door de mantel van de 8 aders heen drukken zodat u deze niet van te voren hoeft te strippen.

Steek de 8 aders op de juiste volgorde in de RJ-45 connector, leg vervolgens de connector in de krimptang en knijp deze dicht. Als alles goed is gegaan, is de kabel hierna klaar voor gebruik.

UTP Kabel met harde of zachte kern icm een LSA wandcontactdoos

Wanneer u gebruik maakt van een wandcontactdoos met LSA strook dan dient u er rekening mee te houden dat in dit geval alleen UTP kabels met harde kern kunnen worden gebruikt.

Het gebruik van een LSA punchdown tool in combinatie met UTP kabels met een zachte kern kan leiden tot snelheidsproblemen. Een veelvoorkomend issue is dat het zachte kernmateriaal niet altijd goed contact maakt in de LSA strook, wat kan resulteren in snelheden die terugvallen tot slechts 10 Mbps.

Voor het bereiken van hogere snelheden, zoals 1 Gbps of 10 Gbps, raden we sterk aan om UTP kabels met een harde kern te gebruiken. Deze zijn beter geschikt voor een solide verbinding in een LSA wandcontactdoos, wat zorgt voor betrouwbaar en snel dataverkeer.

Hulp nodig?

Ga je bouwen, verbouwen, nieuw bouwen wij van Analyst ICT denken graag mee over welke aansluitingen waar moeten komen. Ook werken wij samen met een groot aantal verschillende e-installateurs waar we u graag mee in contact brengen.

Laatste blogs

Whatsapp Business
Blog
Handig! Whatsapp business op meerdere apparaten
De vakantieperiode komt eraan, en we hebben bij onze servicedesk al meerdere keren dezelfde supportvraag voorbij horen komen: “Kan ik WhatsApp Business op meerdere apparaten tegelijk gebruiken?” Jazeker, dat kan! In dit korte blogbericht leggen we uit hoe #superlogisch! Stap 1: Installeer WhatsApp Business op je primaire telefoon 1. Download en installeer de WhatsApp Business app vanuit de Google Play Store of Apple App Store. 2. Open de app en registreer je met het telefoonnummer dat je wilt gebruiken voor je bedrijf. 3. Voltooi de installatie en configureer je bedrijfsprofiel. Stap 2: Schakel de multi-device functie in 1. Open WhatsApp…
cyber hygiene
Blog
Cyber Hygiëne?
Cyber Hygiëne? Nooit van gehoord? Maar Cyber Hygiëne is een essentieel onderdeel van een veilige bedrijfsvoering. Net zoals persoonlijke hygiëne helpt om gezondheidsproblemen te voorkomen, helpt cyber hygiëne om de veiligheid en integriteit van uw digitale systemen en gegevens te waarborgen. Voor MKB bedrijven is het van cruciaal belang om goede cyber hygiëne te implementeren om zich te beschermen tegen cyberdreigingen. In deze blog leggen we uit wat cyber hygiëne inhoudt, waarom het zo belangrijk is voor MKB bedrijven, en hoe Analyst ICT u kan ondersteunen bij de implementatie. Wat is Cyber Hygiëne? Cyber hygiëne verwijst naar de best practices…
myworkdrive
Blog
My Work Drive: De Ideale Files naar de Cloudoplossing voor het MKB.
Toegankelijkheid tot bedrijfsgegevens is van cruciaal belang voor het succes van een onderneming, vooral voor kleine en middelgrote bedrijven (MKB’s). My Work Drive biedt hier een perfecte oplossing voor. Deze dienst stelt bedrijven in staat om overal en altijd toegang te krijgen tot hun documenten, wat resulteert in verhoogde productiviteit en flexibiliteit. Nog klaar om de bedrijfsdata in de Cloud te plaatsen maar wel graag overal beschikbaar. Myworkdrive kan hier mee helpen. Wat is My Work Drive? My Work Drive is een bestandstoegangssysteem dat speciaal is ontworpen om gebruikers in staat te stellen bestanden op te slaan en bewerken in…

Een nieuwsbrief

Superlogisch toch?