Netwerkkabel maken

Wilt u een zelf een netwerkkabel maken / knijpen of een netwerkkabel verlengen? Op deze pagina leggen wij uit hoe dit moet. Voor uw zakelijk omgeving raden wij u aan om dit door een e-installateur te laten doen. Deze kunnen de netwerkpunten ook certificeren en testen.

Netwerkkabel kleurcode

In dit blog vindt u informatie over de verschillende standaarden voor netwerkkabels, waarbij CAT6a en CAT5e de meest gangbare typen zijn. CAT5e-netwerkkabels bieden ondersteuning voor snelheden tot 1000 Mbps (1 Gigabit), terwijl CAT6a-kabels snelheden tot 10.000 Mbps (10 Gigabit) kunnen bereiken.

Beide soorten kabels bestaan uit 8 aders en volgen hetzelfde kleurenschema voor aansluitingen. Dit zorgt voor uniformiteit en compatibiliteit bij het installeren van uw netwerkinfrastructuur, ongeacht de gekozen snelheid en type kabel.

       

RJ-45 stekker monteren

Zoals u op onderstaande afbeelding kunt zien, is een netwerkkabel maken een fluitje van een cent. Nadat u de kleuren op de juiste volgorde heeft gebracht, verbindt u met behulp van een RJ-45 Krimptang de kabel met de RJ-45 plug. In de RJ-45 plug zitten kleine tandjes die door de mantel van de 8 aders heen drukken zodat u deze niet van te voren hoeft te strippen.

Steek de 8 aders op de juiste volgorde in de RJ-45 connector, leg vervolgens de connector in de krimptang en knijp deze dicht. Als alles goed is gegaan, is de kabel hierna klaar voor gebruik.

UTP Kabel met harde of zachte kern icm een LSA wandcontactdoos

Wanneer u gebruik maakt van een wandcontactdoos met LSA strook dan dient u er rekening mee te houden dat in dit geval alleen UTP kabels met harde kern kunnen worden gebruikt.

Het gebruik van een LSA punchdown tool in combinatie met UTP kabels met een zachte kern kan leiden tot snelheidsproblemen. Een veelvoorkomend issue is dat het zachte kernmateriaal niet altijd goed contact maakt in de LSA strook, wat kan resulteren in snelheden die terugvallen tot slechts 10 Mbps.

Voor het bereiken van hogere snelheden, zoals 1 Gbps of 10 Gbps, raden we sterk aan om UTP kabels met een harde kern te gebruiken. Deze zijn beter geschikt voor een solide verbinding in een LSA wandcontactdoos, wat zorgt voor betrouwbaar en snel dataverkeer.

Hulp nodig?

Ga je bouwen, verbouwen, nieuw bouwen wij van Analyst ICT denken graag mee over welke aansluitingen waar moeten komen. Ook werken wij samen met een groot aantal verschillende e-installateurs waar we u graag mee in contact brengen.

Laatste blogs

myworkdrive
Blog
My Work Drive: De Ideale Files naar de Cloudoplossing voor het MKB.
Toegankelijkheid tot bedrijfsgegevens is van cruciaal belang voor het succes van een onderneming, vooral voor kleine en middelgrote bedrijven (MKB’s). My Work Drive biedt hier een perfecte oplossing voor. Deze dienst stelt bedrijven in staat om overal en altijd toegang te krijgen tot hun documenten, wat resulteert in verhoogde productiviteit en flexibiliteit. Nog klaar om de bedrijfsdata in de Cloud te plaatsen maar wel graag overal beschikbaar. Myworkdrive kan hier mee helpen. Wat is My Work Drive? My Work Drive is een bestandstoegangssysteem dat speciaal is ontworpen om gebruikers in staat te stellen bestanden op te slaan en bewerken in…
analyst ict XLA Xperience Level Agreement
Nieuws
Wat is een Xperience Level Agreement (XLA)?
Bij Analyst ICT begrijpen we dat een succesvolle ICT-dienstverlening verder gaat dan alleen technische ondersteuning. Voor ons Superlogisch! Het gaat om de volledige ervaring die we onze klanten bieden. Daarom hebben wij de Xperience Level Agreement (XLA) geïntroduceerd. Dit is een benadering die niet alleen focust op de technische meetbaarheid van services, maar ook op de tevredenheid en de ervaring van de eindgebruiker. In deze blog leggen we uit wat een XLA precies is en waarom dit voor ons en onze klanten zo belangrijk is. Wat is een Xperience Level Agreement? Een Xperience Level Agreement (XLA) gaat een stap verder…
Microsoft
Nieuws
Wij zijn Microsoft AI Cloud Partner
We zijn verheugd aan te kondigen dat Analyst ICT is erkend als Solutions Partner binnen het Microsoft AI Cloud Partner Program. Deze partner status onderstreept onze voortdurende inzet en expertise in het leveren van oplossingen die diep geïntegreerd zijn met Microsoft’s geavanceerde cloudtechnologieën. Een Mijlpaal voor Analyst ICT De erkenning van Microsoft is een bevestiging van ons harde werk en onze toewijding aan technologische uitmuntendheid. We zijn trots te kunnen melden dat wij een van de eerste Microsoft-partners zijn die deze specifieke erkenning hebben ontvangen. Dit is niet alleen een bewijs van onze technische vaardigheden en diepgaande ervaring, maar het…

Een nieuwsbrief

Superlogisch toch?