25 apr 2023

Wat is Microsoft Windows 365?

De afgelopen weken kregen we een aantal keren de vraag wat Windows 365 of Microsoft Windows 365 nu eigenlijk is. In dit blog geven we antwoord.

Windows 365 is een nieuwe en innovatieve manier voor bedrijven om hun werknemers toegang te bieden tot de krachtige functionaliteit van Windows via de cloud. Hier zijn enkele redenen waarom bedrijven Windows 365 moeten overwegen:

Ten eerste biedt Windows 365 flexibiliteit en mobiliteit. Werknemers kunnen overal werken waar ze toegang hebben tot internet, zonder zich zorgen te hoeven maken over de compatibiliteit van apparaten en software. Dit betekent dat bedrijven hun werknemers de vrijheid kunnen geven om te werken waar en wanneer ze willen, wat kan leiden tot een betere werk-priv├ębalans en hogere productiviteit.

Ten tweede biedt Windows 365 een veilige werkomgeving. Bedrijven hoeven zich geen zorgen te maken over gegevenslekken of malware-infecties, omdat de Windows 365-cloudomgeving voortdurend wordt bijgewerkt en beveiligd met de nieuwste technologie├źn en beveiligingsprotocollen. Dit zorgt voor gemoedsrust en minimaliseert het risico op kostbare beveiligingsincidenten.

Ten slotte is Windows 365 eenvoudig in te stellen en te beheren. Bedrijven kunnen snel en gemakkelijk accounts en toegangsrechten toewijzen, wat tijd bespaart en de overheadkosten verlaagt. Bovendien kunnen alle gegevens centraal worden beheerd, zodat het IT-team zich kan concentreren op het leveren van waarde aan het bedrijf in plaats van zich zorgen te maken over het beheer van meerdere apparaten en softwareversies.

Voor sommige bedrijven kan Windows 365 een goede oplossing zijn maar in sommige gevallen ook helemaal niet, afhankelijk van de ICT roadmap, budget etc. etc. Wij gaan graag het gesprek met jullie aan over Windows 365 en helpen met implementeren.