Analyst ICT en de Dutch Cybersecurity Assembly

Dutch Cybersecurity Assembly

Bij Analyst ICT begrijpen we dat de wereld van cybersecurity voortdurend verandert en steeds complexer wordt. Om onze klanten de meest geavanceerde bescherming te bieden, hebben we ons onlangs aangesloten bij de Dutch Cybersecurity Assembly (DCA). Deze samenwerking versterkt onze inzet om voorop te lopen in de bescherming tegen cyberdreigingen en om onze klanten te voorzien van de nieuwste beveiligingsstrategieën en -technologieën.

Wat is de Dutch Cybersecurity Assembly?

De Dutch Cybersecurity Assembly is een toonaangevende organisatie die zich richt op het verbeteren van de cybersecurityinfrastructuur en -bewustzijn in Nederland. De DCA brengt experts uit de industrie, academische wereld, en overheid samen om effectieve strategieën en beleid te ontwikkelen die de nationale cybersecuritystandaarden verhogen. Hun werk omvat het opstellen van richtlijnen, het organiseren van educatieve evenementen, en het bevorderen van samenwerking tussen publieke en private sectoren.

De Activiteiten van de DCA en de Voordelen voor Onze Klanten

De DCA is betrokken bij diverse initiatieven die direct ten goede komen aan onze klanten:

  • Ontwikkeling van Cybersecurity Standaarden: Door deel te nemen aan de DCA, blijft Analyst ICT op de hoogte van de laatste beveiligingsstandaarden en -praktijken, wat helpt om onze klanten beter te beschermen.
  • Educatieve Programma’s en Workshops: Deze programma’s verhogen de bewustwording en kennis van cybersecurity binnen onze klantorganisaties, wat cruciaal is voor het proactief beheren van cyberdreigingen.
  • Netwerken en Partnerschappen: De samenwerking binnen de DCA biedt toegang tot een breder netwerk van cybersecurityprofessionals en -oplossingen, waardoor we onze dienstverlening kunnen versterken.

Secure 7: Zeven Stappen naar Betere Cybersecurity

Een belangrijk onderdeel van onze samenwerking met de DCA is de integratie van het “Secure 7”-framework in onze dienstverlening. Dit framework bestaat uit zeven kernprincipes die ontworpen zijn om de beveiliging van organisaties te maximaliseren:

  1. Asset Management: Identificeren en beheren van alle bedrijfsmiddelen om potentiële kwetsbaarheden te begrijpen.
  2. Identiteits- en Toegangsbeheer: Zorgen dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot systemen.
  3. Data Beveiliging: Beschermen van data tegen ongeautoriseerde toegang en lekken.
  4. Netwerkbeveiliging: Beveiligen van de netwerkinfrastructuur tegen externe en interne dreigingen.
  5. Beveiliging van Applicaties: Ontwikkelen en onderhouden van veilige applicaties.
  6. Incident Respons: Snel en effectief reageren op beveiligingsincidenten.
  7. Continuïteitsplanning: Voorbereiden op en herstellen van cyberaanvallen en andere disrupties.

Door de principes van Secure 7 te implementeren, bieden we een omvattende aanpak die niet alleen reactief is, maar ook proactief helpt bij het voorkomen van cyberdreigingen.

Conclusie

Onze aansluiting bij de Dutch Cybersecurity Assembly en de integratie van het Secure 7-framework markeren een belangrijke stap in onze toewijding aan cybersecurity en sluit goed aan bij onze ondanks behaalde ISO 27001 certificedring. Voor onze klanten betekent dit toegang tot geavanceerde beveiligingsmethoden, diepgaande expertise en een partner die voortdurend streeft naar verbetering van hun digitale veiligheid. Samen met de DCA en door het volgen van Secure 7, versterken we de digitale weerbaarheid van onze klanten tegen de cyberdreigingen van vandaag en morgen. Superlogisch toch!

Laatste blogs

Whatsapp Business
Blog
Handig! Whatsapp business op meerdere apparaten
De vakantieperiode komt eraan, en we hebben bij onze servicedesk al meerdere keren dezelfde supportvraag voorbij horen komen: “Kan ik WhatsApp Business op meerdere apparaten tegelijk gebruiken?” Jazeker, dat kan! In dit korte blogbericht leggen we uit hoe #superlogisch! Stap 1: Installeer WhatsApp Business op je primaire telefoon 1. Download en installeer de WhatsApp Business app vanuit de Google Play Store of Apple App Store. 2. Open de app en registreer je met het telefoonnummer dat je wilt gebruiken voor je bedrijf. 3. Voltooi de installatie en configureer je bedrijfsprofiel. Stap 2: Schakel de multi-device functie in 1. Open WhatsApp…
cyber hygiene
Blog
Cyber Hygiëne?
Cyber Hygiëne? Nooit van gehoord? Maar Cyber Hygiëne is een essentieel onderdeel van een veilige bedrijfsvoering. Net zoals persoonlijke hygiëne helpt om gezondheidsproblemen te voorkomen, helpt cyber hygiëne om de veiligheid en integriteit van uw digitale systemen en gegevens te waarborgen. Voor MKB bedrijven is het van cruciaal belang om goede cyber hygiëne te implementeren om zich te beschermen tegen cyberdreigingen. In deze blog leggen we uit wat cyber hygiëne inhoudt, waarom het zo belangrijk is voor MKB bedrijven, en hoe Analyst ICT u kan ondersteunen bij de implementatie. Wat is Cyber Hygiëne? Cyber hygiëne verwijst naar de best practices…
myworkdrive
Blog
My Work Drive: De Ideale Files naar de Cloudoplossing voor het MKB.
Toegankelijkheid tot bedrijfsgegevens is van cruciaal belang voor het succes van een onderneming, vooral voor kleine en middelgrote bedrijven (MKB’s). My Work Drive biedt hier een perfecte oplossing voor. Deze dienst stelt bedrijven in staat om overal en altijd toegang te krijgen tot hun documenten, wat resulteert in verhoogde productiviteit en flexibiliteit. Nog klaar om de bedrijfsdata in de Cloud te plaatsen maar wel graag overal beschikbaar. Myworkdrive kan hier mee helpen. Wat is My Work Drive? My Work Drive is een bestandstoegangssysteem dat speciaal is ontworpen om gebruikers in staat te stellen bestanden op te slaan en bewerken in…

Een nieuwsbrief

Superlogisch toch?