Analyst ICT en de Dutch Cybersecurity Assembly

Dutch Cybersecurity Assembly

Bij Analyst ICT begrijpen we dat de wereld van cybersecurity voortdurend verandert en steeds complexer wordt. Om onze klanten de meest geavanceerde bescherming te bieden, hebben we ons onlangs aangesloten bij de Dutch Cybersecurity Assembly (DCA). Deze samenwerking versterkt onze inzet om voorop te lopen in de bescherming tegen cyberdreigingen en om onze klanten te voorzien van de nieuwste beveiligingsstrategieën en -technologieën.

Wat is de Dutch Cybersecurity Assembly?

De Dutch Cybersecurity Assembly is een toonaangevende organisatie die zich richt op het verbeteren van de cybersecurityinfrastructuur en -bewustzijn in Nederland. De DCA brengt experts uit de industrie, academische wereld, en overheid samen om effectieve strategieën en beleid te ontwikkelen die de nationale cybersecuritystandaarden verhogen. Hun werk omvat het opstellen van richtlijnen, het organiseren van educatieve evenementen, en het bevorderen van samenwerking tussen publieke en private sectoren.

De Activiteiten van de DCA en de Voordelen voor Onze Klanten

De DCA is betrokken bij diverse initiatieven die direct ten goede komen aan onze klanten:

  • Ontwikkeling van Cybersecurity Standaarden: Door deel te nemen aan de DCA, blijft Analyst ICT op de hoogte van de laatste beveiligingsstandaarden en -praktijken, wat helpt om onze klanten beter te beschermen.
  • Educatieve Programma’s en Workshops: Deze programma’s verhogen de bewustwording en kennis van cybersecurity binnen onze klantorganisaties, wat cruciaal is voor het proactief beheren van cyberdreigingen.
  • Netwerken en Partnerschappen: De samenwerking binnen de DCA biedt toegang tot een breder netwerk van cybersecurityprofessionals en -oplossingen, waardoor we onze dienstverlening kunnen versterken.

Secure 7: Zeven Stappen naar Betere Cybersecurity

Een belangrijk onderdeel van onze samenwerking met de DCA is de integratie van het “Secure 7”-framework in onze dienstverlening. Dit framework bestaat uit zeven kernprincipes die ontworpen zijn om de beveiliging van organisaties te maximaliseren:

  1. Asset Management: Identificeren en beheren van alle bedrijfsmiddelen om potentiële kwetsbaarheden te begrijpen.
  2. Identiteits- en Toegangsbeheer: Zorgen dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot systemen.
  3. Data Beveiliging: Beschermen van data tegen ongeautoriseerde toegang en lekken.
  4. Netwerkbeveiliging: Beveiligen van de netwerkinfrastructuur tegen externe en interne dreigingen.
  5. Beveiliging van Applicaties: Ontwikkelen en onderhouden van veilige applicaties.
  6. Incident Respons: Snel en effectief reageren op beveiligingsincidenten.
  7. Continuïteitsplanning: Voorbereiden op en herstellen van cyberaanvallen en andere disrupties.

Door de principes van Secure 7 te implementeren, bieden we een omvattende aanpak die niet alleen reactief is, maar ook proactief helpt bij het voorkomen van cyberdreigingen.

Conclusie

Onze aansluiting bij de Dutch Cybersecurity Assembly en de integratie van het Secure 7-framework markeren een belangrijke stap in onze toewijding aan cybersecurity en sluit goed aan bij onze ondanks behaalde ISO 27001 certificedring. Voor onze klanten betekent dit toegang tot geavanceerde beveiligingsmethoden, diepgaande expertise en een partner die voortdurend streeft naar verbetering van hun digitale veiligheid. Samen met de DCA en door het volgen van Secure 7, versterken we de digitale weerbaarheid van onze klanten tegen de cyberdreigingen van vandaag en morgen. Superlogisch toch!

Laatste blogs

microsoft solutions partner modern work
Nieuws
Analyst ICT is een Microsoft Solutions Partner Modern Work
Bij Analyst ICT zijn we trots om aan te kondigen dat we officieel de status van Microsoft Solutions Partner Modern Work hebben behaald. Dit is een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf en een bewijs van onze voortdurende inzet om de beste oplossingen en diensten te bieden aan onze klanten. In deze blog willen we niet alleen uitleggen wat deze prestatie betekent, maar ook ons team bedanken voor hun inzet en harde werk. Wat betekent het om een Microsoft Solutions Partner Modern Work te zijn? Als Microsoft Solutions Partner Modern Work hebben we aangetoond dat we de expertise en vaardigheden hebben…
apple opleiding
Nieuws
Expert in Apple-Technologieën
Analyst ICT is officieel onderdeel van het Apple Consultant Network. Deze mijlpaal welke wij 2 jaar geleden al bereikte versterkte wij onze positie als toonaangevende leverancier van ICT-oplossingen en benadrukt onze inzet voor het leveren van hoogwaardige diensten aan onze gewaardeerde klanten. Een van de vele redenen waarom we trots zijn op onze toetreding tot het Apple Consultant Network is onze voortdurende investering in de professionele ontwikkeling van ons team. Onze collega Frank heeft al bewezen een waardevolle aanwinst te zijn als Apple Certified Support Professional. Maar bij Analyst ICT streven we altijd naar meer. Daarom is Frank deze week…
im 362526
Blog
Wat is SentinelOne?
In de hedendaagse digitale wereld is het van cruciaal belang om de beveiliging van uw bedrijfsgegevens en systemen serieus te nemen. Bij Analyst ICT begrijpen we het belang van geavanceerde cybersecurity-oplossingen en daarom zijn we trots om SentinelOne aan te bevelen en te implementeren voor onze klanten. Hoewel sommigen de naam SentinelOne misschien herkennen van de Formule 1-sponsoring, biedt deze technologie veel meer dan alleen naamsbekendheid. Wat is SentinelOne? SentinelOne is een toonaangevende endpoint security-oplossing, ontworpen om organisaties te beschermen tegen een breed spectrum aan cyberdreigingen. In tegenstelling tot traditionele antivirusprogramma’s, die vaak alleen bekende virussen en malware detecteren, maakt…

Een nieuwsbrief

Superlogisch toch?