Analyst ICT is 1Password Partner

Uit een onderzoek van SpyCloud blijkt dat ongeveer 65 procent van alle internetgebruikers nog steeds hetzelfde wachtwoord gebruikt voor meerdere accounts. Dit blijft een groot risico, want zo kunnen hackers met een wachtwoord verschillende accounts binnendringen.

SpyCloud verzamelde 1,7 miljard wachtwoorden en gebruikersnamen uit meer dan 750 datalekken. Nadat ze deze data ganalyseerd hebben, concludeerden ze in een rapport dat de meerderheid van de internetgebruikers dezelfde wachtwoorden gebruikt voor verschillende accounts. Een grote hoeveelheid van deze mensen beseft niet welke risico’s dit met zich meebrengt. Als een wachtwoord van je verschijnt in een datalek, zijn meerdere accounts van je in gevaar. Als elk wachtwoord uniek is, is dat risico veel lager.

SpyCloud vermeldt ook dat een groot deel van de wachtwoorden vaak nog te simpel is. Zo gebruiken veel mensen voor hun wachtwoord namen van bekende personen, hun huisdieren, hun kinderen, enzovoort. Personages uit Netflix- en Disney+-series blijven ook populair. De meest voorkomende zijn Loki, Falcon en Wanda. Zo’n wachtwoord met alleen kleine letters en hoofdletters kan binnen de 4 milliseconden gekraakt worden door een cybercrimineel. Vanaf 11 karakters kan het zo wel meer dan 200 jaar duren voor je wachtwoord gekraakt is.

Gelukkig hebben wij een oplossing, sinds Maart 2022 is Analyst ICT partner van 1password.

Misschien dat een aantal van jullie het programma al kennen maar 1password is een van de bekendste wachtwoordmanagers welke beschikbaar is voor Windows, Mac, iOS, Android etc. Na het testen van onze kennis op het gebied van 1password en de implementatie ervan zijn we officieel partner geworden en kunnen we u als klant nog beter helpen op het gebied van wachtwoord management.

Een wachtwoordmanager genereert willekeurig moeilijke en sterke wachtwoorden. Je kan er zelf voor kiezen of je deze gebruikt of niet. Ook slaat 1password je wachtwoorden automatisch op nadat je hier toestemming voor hebt gegegeven.

Nog een tool die wachtwoorden veiliger houdt, is multifactorauthenticatie (MFA). Een voorbeeld hiervan is tweestapsverificatie. Deze beveiliging maakt het vrijwel onmogelijk om met een wachtwoord, gebruikersnaam of mailadres alleen in te loggen. Als je wilt inloggen heb je een fysiek toestel nodig om te bevestigen dat jij het wel echt bent. Een hacker op afstand kan zo dus praktisch ‘niets’ doen.

Microsoft liet recent weten dat MFA maar door een kleine 22 procent van alle Azure Active Directory-klanten gebruikt wordt. Terwijl volgens Microsoft MFA bijna elke criminele poging tot inloggen zou voorkomen. MFA wordt dus nog niet genoeg gebruikt en veel organisaties hebben het ook nog niet geïmplementeerd.

Alle deze nieuwe informatie bij elkaar is voor ons een reden om het onder de aandacht te blijven brengen dan MFA of 2FA en een wachtwoord manager van groot belang zijn voor uw veiligheid. En natuurlijk helpen wij u daar graag mee.

Laatste blogs

Whatsapp Business
Blog
Handig! Whatsapp business op meerdere apparaten
De vakantieperiode komt eraan, en we hebben bij onze servicedesk al meerdere keren dezelfde supportvraag voorbij horen komen: “Kan ik WhatsApp Business op meerdere apparaten tegelijk gebruiken?” Jazeker, dat kan! In dit korte blogbericht leggen we uit hoe #superlogisch! Stap 1: Installeer WhatsApp Business op je primaire telefoon 1. Download en installeer de WhatsApp Business app vanuit de Google Play Store of Apple App Store. 2. Open de app en registreer je met het telefoonnummer dat je wilt gebruiken voor je bedrijf. 3. Voltooi de installatie en configureer je bedrijfsprofiel. Stap 2: Schakel de multi-device functie in 1. Open WhatsApp…
cyber hygiene
Blog
Cyber Hygiëne?
Cyber Hygiëne? Nooit van gehoord? Maar Cyber Hygiëne is een essentieel onderdeel van een veilige bedrijfsvoering. Net zoals persoonlijke hygiëne helpt om gezondheidsproblemen te voorkomen, helpt cyber hygiëne om de veiligheid en integriteit van uw digitale systemen en gegevens te waarborgen. Voor MKB bedrijven is het van cruciaal belang om goede cyber hygiëne te implementeren om zich te beschermen tegen cyberdreigingen. In deze blog leggen we uit wat cyber hygiëne inhoudt, waarom het zo belangrijk is voor MKB bedrijven, en hoe Analyst ICT u kan ondersteunen bij de implementatie. Wat is Cyber Hygiëne? Cyber hygiëne verwijst naar de best practices…
myworkdrive
Blog
My Work Drive: De Ideale Files naar de Cloudoplossing voor het MKB.
Toegankelijkheid tot bedrijfsgegevens is van cruciaal belang voor het succes van een onderneming, vooral voor kleine en middelgrote bedrijven (MKB’s). My Work Drive biedt hier een perfecte oplossing voor. Deze dienst stelt bedrijven in staat om overal en altijd toegang te krijgen tot hun documenten, wat resulteert in verhoogde productiviteit en flexibiliteit. Nog klaar om de bedrijfsdata in de Cloud te plaatsen maar wel graag overal beschikbaar. Myworkdrive kan hier mee helpen. Wat is My Work Drive? My Work Drive is een bestandstoegangssysteem dat speciaal is ontworpen om gebruikers in staat te stellen bestanden op te slaan en bewerken in…

Een nieuwsbrief

Superlogisch toch?