Handleiding klantportaal

Deze pagina is bedoeld om klanten van Analyst ICT op weg te helpen met het autotask systeem voor het aanmaken en beheren van tickets.

1.      Inleiding

Dit is de handleiding voor de client portal van Autotask. Autotask is het systeem waarmee je vanaf nu alle meldingen en tickets kunt generen. De bedoeling van dit systeem is om 1 overzicht te hebben voor u als klant en uw vaste contactpersoon van Analyst ICT.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben ddan kunt u mailen naar support@analystict.nl

2.      Welkomsmail

U heeft zojuist een email ontvangen van “Autotask” in deze mail wordt je gevraagd om op een link te drukken en een wachtwoord in te stellen. Ben je je wachtwoord vergeten kun je altijd met “i forgot my password” een nieuw wachtwoord aanvragen. De tekst “A password reset email has been sent to the email address on file” verschijnt in je scherm, en je kunt via de email een nieuw wachtwoord instellen.

3.      Inloggen

Na stap 2 is het mogelijk in te loggen in het klantportaal, je kan hiervoor naar onze website gaan www.analystict.nl en in het menu van de website vindt je de optie “klantportaal”

4.      Een nieuw ticket

De belangrijkste functie van het klantportaal is dat je eenvoudig een ticket aan kan maken. Als je bent inglogd zie je onderstaand scherm. Je kan dan via “new ticket” een ticket aanmaken. New ticket vindt je boven in de menu balk onder “tickets” of op het dashboard onder het kopje “tickets” en dan “new ticket”.

Vervolgens kun je een keuze maken wat voor ticket je aan wilt maken.

5.      Type tickets

Het systeem kent de volgende type tickets namelijk:

  1. Algemeen verzoek
  2. Hardware verzoek
  3. Informatie verzoek
  4. Sales / Offerte verzoek
  5. Software verzoek

De meeste algemene vragen of werkzaamheden die gepland dienen te worden worden kun je kwijt in een een algemeen verzoek. Zijn er specifieke vragen over hardware, software of informatie. Deze laatste betreft dan vaak vragen omtrendt beveiliging of andere privacy gevoelige zaken.

In deze handleiding kiezen we daarom voor een “Algemeen verzoek”

In dit nieuwe ticket geef je de ticket een naam bijvoorbeeld “Installatie nieuwe werkplek Piet” Vervolgens kun je van je eigen organisatie een contactpersoon kiezen met wie wij deze werkzaamheden dienen te plannen. Bij de “Description” oftewel omschrijving geef je aan wat dient te gebeuren en wanneer. Bijvoorbeeld; “Graag nieuwe werkplek Piet installeren deze dient ingericht te worden als een administratie werkplek”. Indien er een datum gewenst is kun je deze meteen opgeven.

Configuration item kun je leeg laten

Daarna druk je op “SAVE TICKET

Je ticket wordt nu in behandeling genomen door de servicedesk. Je ontvangt binnen 12 uur een reactie met een meldingsnummer erin.

6.      Status tickets

Vanaf nu kun je de status van je ticket volgen in het hoofdscherm onder OPEN TICKETS.

7.      Wat nu verder?

Het is de bedoeling dat alle communicatie omtrent je melding vanaf nu via Autotask gaat en niet meer via email. Wil je zien wat de huidige stand van zaken is, open dan de desbetreffende ticket door op het ticketnummer de klikken.

Door het gebruik van het ticketsysteem hopen wij u een eenduidige manier van werken te geven en voor u als gebruiker of als ICT-contactpersoon een middel om het overzicht te bewaren.

Indien u nog vragen heeft neem gerust contact met ons op.

Laatste blogs

Dora wetgeving
Nieuws
Impact van de Nieuwe DORA-Wetgeving
De onlangs geïntroduceerde DORA-wetgeving (Digital Operational Resilience Act) is een belangrijk stuk Europese regelgeving dat gericht is op het verhogen…

Een nieuwsbrief

Superlogisch toch?