Overstappen naar een andere ICT-partner?

Zoekt u een nieuwe ICT-partner voor het onderhoud en beheer van uw computers of computernetwerk? Voorziet u problemen met uw ICT door groei? Heeft u verouderde hardware of denkt u dat uw netwerk efficiënter en goedkoper kan? Wilt u een partner met zowel kennis van Apple als Microsoft systemen? Dan kunt u overwegen om over te stappen naar een andere ICT-partner. Analyst ICT heeft ervaring in het verzorgen van de complete kantoorautomatisering maar ook de ICT van uw productie of fabriek. Hiermee kunnen wij u totaal ontzorgen of het nu gaat om één of een paar honderd werkplekken. Een overstap naar Analys ICT zou dan ook #superlogisch zijn.

Er zijn natuurlijk veel verschillende reden om een overstap te maken:

 • Je bent eigenlijk steeds minder tevreden over je ICT leverancier
 • Communicatie loopt niet lekker of het is moeilijk afspraken nakomen?
 • Je bedrijf is gegroeid maar je ICT-partner is niet mee gegroeid
 • Die ene collega die affiniteit heeft met computers die is aangewezen om de IT te regelen, maar niet meer aan zijn eigen werk toekomt?

Stel je zelf de volgende vragen

 • Wat verwacht je van een ICT-partner?
  Wat wil je dat er daadwerkelijk met de overstap verandert?
  Wat verwacht jij van een ICT leverancier? Moet deze acteren op jouw vragen en volgen of juist proactief zijn?
 • Voor welke ontwikkelingen staat jouw bedrijf die mogelijk invloed kunnen hebben op je IT omgeving?
  Ga je binnenkort overstappen op een ander software pakket, of overweeg je om verouderde hardware te vervangen.
 • Heeft de beoogde IT leverancier een brede kennis maar ook van jouw bedrijfstak?
  Als deze vraag met “ja” beantwoord kan worden kan de ICT partij nog beter met je meedenken want deze heeft branche specifieke kennis, maar geen tunnelvisie
 • Klinkt iedere oplossing logisch zonder naar de techniek te kijken?
  Met andere woorden, begrijp jij als medewerker met enige ICT kennis ook waar het over gaat?
 • De cloud of een cloudoplossing is niet altijd de beste oplossing wel?
  De cloud is niet geschikt voor elk bedrijf. wetgeving of uw bedrijfsprocessen of applicaties kunnen hierin bepalend zijn.
 • Wanneer is uw ict omgeving voor het laatst geinventariseert?
  Voor een ICT leverancier over kan gaan tot een offerte is het van belang dat jouw volledige ICT-omgeving in kaart wordt gebracht. Alleen dan is het mogelijk om tot een zo compleet mogelijke inschatting of offerte te komen.

Wat komt er nu echt bij kijken?

Overstappen naar een nieuwe ICT-leverancier is voor de meeste bedrijven geen dagelijkse kost. Logisch, maar daarom wordt er ook tegenop gekeken, terwijl dat dit helemaal niet het geval hoeft te zijn. Afgelopen jaren heeft Analyst ICT eigenlijk niks anders gedaan dan bedrijven helpen overstappen. In 90% van de gevallen was er bij onze klant al een ICT-leverancier actief. En wij hebben onze klanten kunnen helpen om op een goede manier de overstap te maken.

Maar een overstap brengt ook een verandering teweeg bij uw medewerkers, zowel de ICT`ers als de eindgebruikers. Door de overstap naar een nieuwe ICT-partner ga je waarschijnlijk op een andere manier je werk organiseren. En voor de eindgebruikers komen nieuwe toepassingen beschikbaar, zoals Microsoft Teams en andere cloud applicaties. In beide gevallen heb je te maken met een verandertraject, dat bij zo soepel mogelijk moet verlopen.

Gemakkelijk wisselen met onze overstap service

Omdat uw ICT moet blijven draaien begeleiden en regelen wij de overstap, zo heeft u er geen last en wij pakken het stokje gelijk over. En dat allemaal onder de leiding van een vaste contactpersoon.

Hoe zien de stappen eruit?

 1. Quickscan computernetwerk en bepalen eenmalige werkzaamheden
 2. Opstellen migratieplan
 3. Opzetten documentatie
 4. Uitvoeren van de geplande werkzaamheden
 5. Nazorg en eventuele instructie medewerkers op locatie
 6. Een goed gesprek om tot een evaluatie te komen

Geloof ons een overstap maken is helemaal niet zo’n grote stap en wij verzekeren u dat u erop vooruitgaat. Zowel in techniek als communicatie als betrouwbaarheid. #superlogisch toch? Neem eens vrijblijvend contact op voor een goed gesprek.

Laatste blogs

Whatsapp Business
Blog
Handig! Whatsapp business op meerdere apparaten
De vakantieperiode komt eraan, en we hebben bij onze servicedesk al meerdere keren dezelfde supportvraag voorbij horen komen: “Kan ik WhatsApp Business op meerdere apparaten tegelijk gebruiken?” Jazeker, dat kan! In dit korte blogbericht leggen we uit hoe #superlogisch! Stap 1: Installeer WhatsApp Business op je primaire telefoon 1. Download en installeer de WhatsApp Business app vanuit de Google Play Store of Apple App Store. 2. Open de app en registreer je met het telefoonnummer dat je wilt gebruiken voor je bedrijf. 3. Voltooi de installatie en configureer je bedrijfsprofiel. Stap 2: Schakel de multi-device functie in 1. Open WhatsApp…
cyber hygiene
Blog
Cyber Hygiëne?
Cyber Hygiëne? Nooit van gehoord? Maar Cyber Hygiëne is een essentieel onderdeel van een veilige bedrijfsvoering. Net zoals persoonlijke hygiëne helpt om gezondheidsproblemen te voorkomen, helpt cyber hygiëne om de veiligheid en integriteit van uw digitale systemen en gegevens te waarborgen. Voor MKB bedrijven is het van cruciaal belang om goede cyber hygiëne te implementeren om zich te beschermen tegen cyberdreigingen. In deze blog leggen we uit wat cyber hygiëne inhoudt, waarom het zo belangrijk is voor MKB bedrijven, en hoe Analyst ICT u kan ondersteunen bij de implementatie. Wat is Cyber Hygiëne? Cyber hygiëne verwijst naar de best practices…
myworkdrive
Blog
My Work Drive: De Ideale Files naar de Cloudoplossing voor het MKB.
Toegankelijkheid tot bedrijfsgegevens is van cruciaal belang voor het succes van een onderneming, vooral voor kleine en middelgrote bedrijven (MKB’s). My Work Drive biedt hier een perfecte oplossing voor. Deze dienst stelt bedrijven in staat om overal en altijd toegang te krijgen tot hun documenten, wat resulteert in verhoogde productiviteit en flexibiliteit. Nog klaar om de bedrijfsdata in de Cloud te plaatsen maar wel graag overal beschikbaar. Myworkdrive kan hier mee helpen. Wat is My Work Drive? My Work Drive is een bestandstoegangssysteem dat speciaal is ontworpen om gebruikers in staat te stellen bestanden op te slaan en bewerken in…

Een nieuwsbrief

Superlogisch toch?