Overstappen naar een andere ICT-partner?

Zoekt u een nieuwe ICT-partner voor het onderhoud en beheer van uw computers of computernetwerk? Voorziet u problemen met uw ICT door groei? Heeft u verouderde hardware of denkt u dat uw netwerk efficiënter en goedkoper kan? Wilt u een partner met zowel kennis van Apple als Microsoft systemen? Dan kunt u overwegen om over te stappen naar een andere ICT-partner. Analyst ICT heeft ervaring in het verzorgen van de complete kantoorautomatisering maar ook de ICT van uw productie of fabriek. Hiermee kunnen wij u totaal ontzorgen of het nu gaat om één of een paar honderd werkplekken. Een overstap naar Analys ICT zou dan ook #superlogisch zijn.

Er zijn natuurlijk veel verschillende reden om een overstap te maken:

  • Je bent eigenlijk steeds minder tevreden over je ICT leverancier
  • Communicatie loopt niet lekker of het is moeilijk afspraken nakomen?
  • Je bedrijf is gegroeid maar je ICT-partner is niet mee gegroeid
  • Die ene collega die affiniteit heeft met computers die is aangewezen om de IT te regelen, maar niet meer aan zijn eigen werk toekomt?

Stel je zelf de volgende vragen

  • Wat verwacht je van een ICT-partner?
    Wat wil je dat er daadwerkelijk met de overstap verandert?
    Wat verwacht jij van een ICT leverancier? Moet deze acteren op jouw vragen en volgen of juist proactief zijn?
  • Voor welke ontwikkelingen staat jouw bedrijf die mogelijk invloed kunnen hebben op je IT omgeving?
    Ga je binnenkort overstappen op een ander software pakket, of overweeg je om verouderde hardware te vervangen.
  • Heeft de beoogde IT leverancier een brede kennis maar ook van jouw bedrijfstak?
    Als deze vraag met “ja” beantwoord kan worden kan de ICT partij nog beter met je meedenken want deze heeft branche specifieke kennis, maar geen tunnelvisie
  • Klinkt iedere oplossing logisch zonder naar de techniek te kijken?
    Met andere woorden, begrijp jij als medewerker met enige ICT kennis ook waar het over gaat?
  • De cloud of een cloudoplossing is niet altijd de beste oplossing wel?
    De cloud is niet geschikt voor elk bedrijf. wetgeving of uw bedrijfsprocessen of applicaties kunnen hierin bepalend zijn.
  • Wanneer is uw ict omgeving voor het laatst geinventariseert?
    Voor een ICT leverancier over kan gaan tot een offerte is het van belang dat jouw volledige ICT-omgeving in kaart wordt gebracht. Alleen dan is het mogelijk om tot een zo compleet mogelijke inschatting of offerte te komen.

Wat komt er nu echt bij kijken?

Overstappen naar een nieuwe ICT-leverancier is voor de meeste bedrijven geen dagelijkse kost. Logisch, maar daarom wordt er ook tegenop gekeken, terwijl dat dit helemaal niet het geval hoeft te zijn. Afgelopen jaren heeft Analyst ICT eigenlijk niks anders gedaan dan bedrijven helpen overstappen. In 90% van de gevallen was er bij onze klant al een ICT-leverancier actief. En wij hebben onze klanten kunnen helpen om op een goede manier de overstap te maken.

Maar een overstap brengt ook een verandering teweeg bij uw medewerkers, zowel de ICT`ers als de eindgebruikers. Door de overstap naar een nieuwe ICT-partner ga je waarschijnlijk op een andere manier je werk organiseren. En voor de eindgebruikers komen nieuwe toepassingen beschikbaar, zoals Microsoft Teams en andere cloud applicaties. In beide gevallen heb je te maken met een verandertraject, dat bij zo soepel mogelijk moet verlopen.

Gemakkelijk wisselen met onze overstap service

Omdat uw ICT moet blijven draaien begeleiden en regelen wij de overstap, zo heeft u er geen last en wij pakken het stokje gelijk over. En dat allemaal onder de leiding van een vaste contactpersoon.

Hoe zien de stappen eruit?

  1. Quickscan computernetwerk en bepalen eenmalige werkzaamheden
  2. Opstellen migratieplan
  3. Opzetten documentatie
  4. Uitvoeren van de geplande werkzaamheden
  5. Nazorg en eventuele instructie medewerkers op locatie
  6. Een goed gesprek om tot een evaluatie te komen

Geloof ons een overstap maken is helemaal niet zo’n grote stap en wij verzekeren u dat u erop vooruitgaat. Zowel in techniek als communicatie als betrouwbaarheid. #superlogisch toch? Neem eens vrijblijvend contact op voor een goed gesprek.

Laatste blogs

Dutch Cybersecurity Assembly
Nieuws
Analyst ICT en de Dutch Cybersecurity Assembly
Bij Analyst ICT begrijpen we dat de wereld van cybersecurity voortdurend verandert en steeds complexer wordt. Om onze klanten de meest geavanceerde bescherming te bieden, hebben we ons onlangs aangesloten bij de Dutch Cybersecurity Assembly (DCA). Deze samenwerking versterkt onze inzet om voorop te lopen in de bescherming tegen cyberdreigingen en om onze klanten te voorzien van de nieuwste beveiligingsstrategieën en -technologieën. Wat is de Dutch Cybersecurity Assembly? De Dutch Cybersecurity Assembly is een toonaangevende organisatie die zich richt op het verbeteren van de cybersecurityinfrastructuur en -bewustzijn in Nederland. De DCA brengt experts uit de industrie, academische wereld, en overheid…
im 362526
Blog
Wat is SentinelOne?
In de hedendaagse digitale wereld is het van cruciaal belang om de beveiliging van uw bedrijfsgegevens en systemen serieus te nemen. Bij Analyst ICT begrijpen we het belang van geavanceerde cybersecurity-oplossingen en daarom zijn we trots om SentinelOne aan te bevelen en te implementeren voor onze klanten. Hoewel sommigen de naam SentinelOne misschien herkennen van de Formule 1-sponsoring, biedt deze technologie veel meer dan alleen naamsbekendheid. Wat is SentinelOne? SentinelOne is een toonaangevende endpoint security-oplossing, ontworpen om organisaties te beschermen tegen een breed spectrum aan cyberdreigingen. In tegenstelling tot traditionele antivirusprogramma’s, die vaak alleen bekende virussen en malware detecteren, maakt…
certificering
Nieuws
Analyst ICT behaalt ISO 9001, ISO 27001 en NEN 7510 Certificeringen
Maart was een mijlpaalmaand voor Analyst ICT. Met grote trots kondigen we aan dat we officieel gecertificeerd zijn voor ISO 9001, ISO 27001 en NEN 7510. Deze erkenningen zijn niet alleen een bewijs van onze voortdurende inzet voor kwaliteit, beveiliging en betrouwbaarheid, maar benadrukken ook onze toewijding aan het leveren van uitzonderlijke diensten aan onze klanten. Voor ons een superlogische stap. ISO 9001 is de internationaal erkende standaard voor kwaliteitsmanagementsystemen (QMS). Het certificaat bevestigt dat Analyst ICT zich houdt aan de best practices voor het leveren van consistent hoge kwaliteit in dienstverlening, met een sterke focus op klanttevredenheid en een…

Een nieuwsbrief

Superlogisch toch?