Superlogisch! Analyst ICT onderneemt maatschappelijk en verantwoord!

People Planet Profit

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat bij ons zeer hoog in het vaandel. Wij ondernemen vanuit het People Planet Profit principe. Het staat voor de drie elementen die op een harmonieuze manier gecombineerd zouden moeten worden: mensen, milieu en opbrengst. De gedachte achter dit principe is dat wanneer deze elementen niet in harmonie zijn, andere elementen hieronder lijden.

 

People

Wij selecteren bij Analyst ICT onze talenten aan de poort. Vanwege onze integrale werkwijze hechten wij veel waarde aan ons team en de onderlinge samenwerking. Wij begeleiden vanuit ieder team en discipline onze stagiaires. We laten deze studenten, aangepast aan zijn of haar ervaring, als volwaardig lid van het team meedraaien. Hierdoor gebeurt het regelmatig dat een vervolgstage ook bij ons wordt uitgevoerd. Wij zijn er trots op dat er in het verleden stagiaires als collega’s zijn aangenomen en nog trotser dat oud collega’s elkaar weer opgezocht hebben. Sommige collega’s werken daarom al meer dan 15 jaar samen, ondanks dat Analyst ICT maar een paar jaar oud is.

 

Planet

Bij Analyst ICT proberen wij als duurzame ICT dienstverlener op een zo groen mogelijke manier zaken te doen. De stroom die Analyst ICT gebruikt is volledig groene stroom. Daarnaast beschikt ons kantoor over zeer veel ramen waardoor we lekker veel licht binnen krijgen. Voor de donkere dagen gebruiken we LED-verlichting. We streven ernaar om een volledig papierlos bedrijf te zijn. Facturen gaan digitaal de deur uit, en afval wordt gerecycled ook is ook voor detail als het gaat om batterijen, alles is oplaadbaar en niks hiervan wordt zomaar weggegooid.

 

Profit

Uiteraard kunnen veel bedrijven niet bestaan zonder winst te maken. Dit onderdeel van het het People Planet Profit principe, gaat echter over wat je terug doet met die winst. Wij vinden het belangrijk te investeren in onze werknemers door onder andere de kennis op het gebied van duurzaamheid te vergroten. Wij dragen daarnaast graag bij aan een betere leefomgeving voor mens, dier en natuur daarom ondersteunen wij verschillende goede doelen.

 

Kiva

Dit is een van de goede doelen die Analyst ICT vaker ondersteunt. Via Analyst ICT kunnen (particuliere) kredietverstrekkers een microkrediet uitlenen aan ondernemers in ontwikkelingslanden, zodat deze uiteindelijk zelfstandig en zelfvoorzienend kunnen zijn. Zo’n microkrediet wordt bijvoorbeeld gebruikt om een bedrijfje te starten of uit te breiden; een lokale boer kan ervan zaden of vee kopen, of een lokale automonteur kan er gereedschappen en onderdelen van aanschaffen. De afgelopen heeft er al bijna zo’n 15.000 dollar verschillende ondernemers kunnen helpen in meer dan 39 landen voor 149 projecten.

Meer informatie en statistieken op: Lender > Frank from Netherlands | Kiva

 

Shelterbox Nederland

ShelterBox is een internationale noodhulporganisatie die noodhulp en noodonderkomens brengt naar mensen die getroffen zijn door natuurrampen of conflicten, waar ook ter wereld. Wij wachten niet af, wij komen direct in actie.

ShelterBox wil de getroffen mensen een (tijdelijk) thuis en aanvullende middelen geven, zodat zij snel hun leven weer kunnen oppakken. Wij hebben een van de ambassadeurs van Shelterbox voorzien van een laptop voor presentaties met de nodige uitleg en ondersteuning natuurlijk maar hebben shelterbox de afgelopen jaren ook financieel ondersteunt.

Home – ShelterBox Nederland

 

Lokaal en regionaal

Analyst ICT ondersteunt een tal van lokale initiatieven, vaak initatieven waar medewerkers van Analyst ICT zelf bij betrokken zijn. Denk aan sportclubs en andere goede doelen. Zolang dit past in ons People Planet Profit beleid dragen wij graag steentje bij.

 

Laatste blogs

Dora wetgeving
Nieuws
Impact van de Nieuwe DORA-Wetgeving
De onlangs geïntroduceerde DORA-wetgeving (Digital Operational Resilience Act) is een belangrijk stuk Europese regelgeving dat gericht is op het verhogen…

Een nieuwsbrief

Superlogisch toch?