Fortinet waarschuwt klanten voor ernstig rce lek in FortiGate-firewalls

Fortinet waarschuwt klanten voor een ernstige kwetsbaarheid in een aantal FortiGate-firewalls en FortiProxy-webproxies. Het bedrijf heeft een patch uitgebracht voor de bug, waarmee aanvallers van een afstand kunnen inloggen op een adminaccount.

De bug wordt getrackt als CVE-2022-40684, al is daar nog geen publieke informatie op geregistreerd. Fortinet is bekend met de bug en schrijft op zijn site dat het daarvoor een patch heeft uitgebracht, maar het bedrijf geeft er zelf geen publieke details over. De patch is doorgevoerd in FortiOS 7.2.2. Ook in de officiële releasenotes wordt de bug genoemd zonder informatie.

De hacker die bekend staat als Gitworm zegt dat Fortinet zijn klanten aanraadt FortiOS bij te werken. De kwetsbaarheid zit in alle FortiOS-versies van 7.0.0 tot 7.0.6 en van 7.2.0 tot 7.2.1. Ook FortiProxy, een webproxytool, is kwetsbaar. Daarbij gaat het om versies 7.0.0 tot 7.0.6 en om versie 7.2.0.

De bug heeft een Critical-rating gekregen, en een CVSS-score van 9.6. Het gaat om een authenticatieomzeiling voor de administratoromgeving. Aanvallers kunnen van een afstand zonder authenticatie toegang krijgen tot die omgeving. “Vanwege de mogelijkheid deze exploit van een afstand uit te voeren, raadt Fortinet alle klanten met de kwetsbare versies aan die onmiddellijk te upgraden”, schrijft het bedrijf. Aanvallers kunnen binnenkomen op een systeem door ‘een speciaal daarvoor gemaakte http- of https-request’ te doen. Ze kunnen daarmee een argument injection uitvoeren. Dat is een kwetsbaarheid die als CW-88 wordt getracked. Voor zover bekend wordt de bug niet publiek uitgebuit en is er nog geen proof of concept uit.

Wij hebben inmiddels de klanten onze beveiligd, mochten wij uw organisatie kunnen helpen met het veilig houden van uw omgeving, of bij het patchen van deze bug? Neem dan even contact met ons op.

Laatste blogs

Whatsapp Business
Blog
Handig! Whatsapp business op meerdere apparaten
De vakantieperiode komt eraan, en we hebben bij onze servicedesk al meerdere keren dezelfde supportvraag voorbij horen komen: “Kan ik WhatsApp Business op meerdere apparaten tegelijk gebruiken?” Jazeker, dat kan! In dit korte blogbericht leggen we uit hoe #superlogisch! Stap 1: Installeer WhatsApp Business op je primaire telefoon 1. Download en installeer de WhatsApp Business app vanuit de Google Play Store of Apple App Store. 2. Open de app en registreer je met het telefoonnummer dat je wilt gebruiken voor je bedrijf. 3. Voltooi de installatie en configureer je bedrijfsprofiel. Stap 2: Schakel de multi-device functie in 1. Open WhatsApp…
cyber hygiene
Blog
Cyber Hygiëne?
Cyber Hygiëne? Nooit van gehoord? Maar Cyber Hygiëne is een essentieel onderdeel van een veilige bedrijfsvoering. Net zoals persoonlijke hygiëne helpt om gezondheidsproblemen te voorkomen, helpt cyber hygiëne om de veiligheid en integriteit van uw digitale systemen en gegevens te waarborgen. Voor MKB bedrijven is het van cruciaal belang om goede cyber hygiëne te implementeren om zich te beschermen tegen cyberdreigingen. In deze blog leggen we uit wat cyber hygiëne inhoudt, waarom het zo belangrijk is voor MKB bedrijven, en hoe Analyst ICT u kan ondersteunen bij de implementatie. Wat is Cyber Hygiëne? Cyber hygiëne verwijst naar de best practices…
myworkdrive
Blog
My Work Drive: De Ideale Files naar de Cloudoplossing voor het MKB.
Toegankelijkheid tot bedrijfsgegevens is van cruciaal belang voor het succes van een onderneming, vooral voor kleine en middelgrote bedrijven (MKB’s). My Work Drive biedt hier een perfecte oplossing voor. Deze dienst stelt bedrijven in staat om overal en altijd toegang te krijgen tot hun documenten, wat resulteert in verhoogde productiviteit en flexibiliteit. Nog klaar om de bedrijfsdata in de Cloud te plaatsen maar wel graag overal beschikbaar. Myworkdrive kan hier mee helpen. Wat is My Work Drive? My Work Drive is een bestandstoegangssysteem dat speciaal is ontworpen om gebruikers in staat te stellen bestanden op te slaan en bewerken in…

Een nieuwsbrief

Superlogisch toch?