Ga wachtwoordloos met de Azure AD tijdelijke toegangspas

De nieuwe Azure AD Tijdelijk Toegangspas (TAP) is vanaf heden beschikbaar. Met de nieuwe preview feature is het mogelijk om een tijdelijk toegangswachtwoord te configureren. Het belangrijkste doel om naar volledig wachtwoordloos te gaan zonder een geconfigureerd wachtwoord.

Wat is de nieuwe Tijdelijke Toegangspas functie?

Tijdelijke toegangspas is een nieuwe manier voor het aanmaken en onboarden van nieuwe gebruikers met een soort tijdelijk wachtwoord voor de gebruiker. Met een tijdelijke toegangspas is het mogelijk om wachtwoordloze authenticatie en MFA, SSPR, Windows Hello methoden in te voeren.

Met de Tijdelijke Toegangspas (TAP) functie zal een tijdelijk wachtwoord worden ingesteld voor de gebruikers met een vervaltijd.

Wachtwoordloze authenticatie methoden, zoals FIDO2 en de wachtwoordloze telefoon sign-in via de Microsoft Authenticator app, stellen gebruikers in staat om veilig in te loggen zonder een wachtwoord. Vóór de Azure AD Temporary Access Pass-functie was het inschrijven van nieuwe en het resetten van huidige wachtwoordloze authenticatiemethoden niet het meest gebruiksvriendelijke onderdeel.

TAP is een in de tijd gelimiteerde passcode uitgegeven door een admin en kan gebruikt worden voor de onboarding van andere wachtwoordloze authenticatiemethodes. De belangrijkste reden; TAP maakt het herstel gemakkelijker wanneer een gebruiker zijn sterke wachtwoordloze authenticatie is kwijtgeraakt of vergeten. De functie is een goede start voor een volledig wachtwoordloze omgeving in de functie en stopt het gebruik van permanente wachtwoorden binnen de omgeving.

TAP maakt ook het herstel gemakkelijker wanneer een gebruiker zijn sterke authenticatiefactor zoals een FIDO2-beveiligingssleutel of Microsoft Authenticator-app is kwijtgeraakt of vergeten, maar zich moet aanmelden om nieuwe sterke authenticatiemethoden te registreren. Het klinkt misschien wat ingewikkeld als je geen ICT kennis hebt, maar je zult merken dat dit een hoop tijd en irritatie scheelt voor de gebruiker.

Dit is een super handige functie waar wij graag gebruik van maken voor onze klanten. #superlogisch toch? Mogen wij je hier verder mee helpen? neem contact op met onze team.

Laatste blogs

Whatsapp Business
Blog
Handig! Whatsapp business op meerdere apparaten
De vakantieperiode komt eraan, en we hebben bij onze servicedesk al meerdere keren dezelfde supportvraag voorbij horen komen: “Kan ik WhatsApp Business op meerdere apparaten tegelijk gebruiken?” Jazeker, dat kan! In dit korte blogbericht leggen we uit hoe #superlogisch! Stap 1: Installeer WhatsApp Business op je primaire telefoon 1. Download en installeer de WhatsApp Business app vanuit de Google Play Store of Apple App Store. 2. Open de app en registreer je met het telefoonnummer dat je wilt gebruiken voor je bedrijf. 3. Voltooi de installatie en configureer je bedrijfsprofiel. Stap 2: Schakel de multi-device functie in 1. Open WhatsApp…
cyber hygiene
Blog
Cyber Hygiëne?
Cyber Hygiëne? Nooit van gehoord? Maar Cyber Hygiëne is een essentieel onderdeel van een veilige bedrijfsvoering. Net zoals persoonlijke hygiëne helpt om gezondheidsproblemen te voorkomen, helpt cyber hygiëne om de veiligheid en integriteit van uw digitale systemen en gegevens te waarborgen. Voor MKB bedrijven is het van cruciaal belang om goede cyber hygiëne te implementeren om zich te beschermen tegen cyberdreigingen. In deze blog leggen we uit wat cyber hygiëne inhoudt, waarom het zo belangrijk is voor MKB bedrijven, en hoe Analyst ICT u kan ondersteunen bij de implementatie. Wat is Cyber Hygiëne? Cyber hygiëne verwijst naar de best practices…
myworkdrive
Blog
My Work Drive: De Ideale Files naar de Cloudoplossing voor het MKB.
Toegankelijkheid tot bedrijfsgegevens is van cruciaal belang voor het succes van een onderneming, vooral voor kleine en middelgrote bedrijven (MKB’s). My Work Drive biedt hier een perfecte oplossing voor. Deze dienst stelt bedrijven in staat om overal en altijd toegang te krijgen tot hun documenten, wat resulteert in verhoogde productiviteit en flexibiliteit. Nog klaar om de bedrijfsdata in de Cloud te plaatsen maar wel graag overal beschikbaar. Myworkdrive kan hier mee helpen. Wat is My Work Drive? My Work Drive is een bestandstoegangssysteem dat speciaal is ontworpen om gebruikers in staat te stellen bestanden op te slaan en bewerken in…

Een nieuwsbrief

Superlogisch toch?