Ga wachtwoordloos met de Azure AD tijdelijke toegangspas

De nieuwe Azure AD Tijdelijk Toegangspas (TAP) is vanaf heden beschikbaar. Met de nieuwe preview feature is het mogelijk om een tijdelijk toegangswachtwoord te configureren. Het belangrijkste doel om naar volledig wachtwoordloos te gaan zonder een geconfigureerd wachtwoord.

Wat is de nieuwe Tijdelijke Toegangspas functie?

Tijdelijke toegangspas is een nieuwe manier voor het aanmaken en onboarden van nieuwe gebruikers met een soort tijdelijk wachtwoord voor de gebruiker. Met een tijdelijke toegangspas is het mogelijk om wachtwoordloze authenticatie en MFA, SSPR, Windows Hello methoden in te voeren.

Met de Tijdelijke Toegangspas (TAP) functie zal een tijdelijk wachtwoord worden ingesteld voor de gebruikers met een vervaltijd.

Wachtwoordloze authenticatie methoden, zoals FIDO2 en de wachtwoordloze telefoon sign-in via de Microsoft Authenticator app, stellen gebruikers in staat om veilig in te loggen zonder een wachtwoord. Vóór de Azure AD Temporary Access Pass-functie was het inschrijven van nieuwe en het resetten van huidige wachtwoordloze authenticatiemethoden niet het meest gebruiksvriendelijke onderdeel.

TAP is een in de tijd gelimiteerde passcode uitgegeven door een admin en kan gebruikt worden voor de onboarding van andere wachtwoordloze authenticatiemethodes. De belangrijkste reden; TAP maakt het herstel gemakkelijker wanneer een gebruiker zijn sterke wachtwoordloze authenticatie is kwijtgeraakt of vergeten. De functie is een goede start voor een volledig wachtwoordloze omgeving in de functie en stopt het gebruik van permanente wachtwoorden binnen de omgeving.

TAP maakt ook het herstel gemakkelijker wanneer een gebruiker zijn sterke authenticatiefactor zoals een FIDO2-beveiligingssleutel of Microsoft Authenticator-app is kwijtgeraakt of vergeten, maar zich moet aanmelden om nieuwe sterke authenticatiemethoden te registreren. Het klinkt misschien wat ingewikkeld als je geen ICT kennis hebt, maar je zult merken dat dit een hoop tijd en irritatie scheelt voor de gebruiker.

Dit is een super handige functie waar wij graag gebruik van maken voor onze klanten. #superlogisch toch? Mogen wij je hier verder mee helpen? neem contact op met onze team.

Laatste blogs

Dutch Cybersecurity Assembly
Nieuws
Analyst ICT en de Dutch Cybersecurity Assembly
Bij Analyst ICT begrijpen we dat de wereld van cybersecurity voortdurend verandert en steeds complexer wordt. Om onze klanten de meest geavanceerde bescherming te bieden, hebben we ons onlangs aangesloten bij de Dutch Cybersecurity Assembly (DCA). Deze samenwerking versterkt onze inzet om voorop te lopen in de bescherming tegen cyberdreigingen en om onze klanten te voorzien van de nieuwste beveiligingsstrategieën en -technologieën. Wat is de Dutch Cybersecurity Assembly? De Dutch Cybersecurity Assembly is een toonaangevende organisatie die zich richt op het verbeteren van de cybersecurityinfrastructuur en -bewustzijn in Nederland. De DCA brengt experts uit de industrie, academische wereld, en overheid…
im 362526
Blog
Wat is SentinelOne?
In de hedendaagse digitale wereld is het van cruciaal belang om de beveiliging van uw bedrijfsgegevens en systemen serieus te nemen. Bij Analyst ICT begrijpen we het belang van geavanceerde cybersecurity-oplossingen en daarom zijn we trots om SentinelOne aan te bevelen en te implementeren voor onze klanten. Hoewel sommigen de naam SentinelOne misschien herkennen van de Formule 1-sponsoring, biedt deze technologie veel meer dan alleen naamsbekendheid. Wat is SentinelOne? SentinelOne is een toonaangevende endpoint security-oplossing, ontworpen om organisaties te beschermen tegen een breed spectrum aan cyberdreigingen. In tegenstelling tot traditionele antivirusprogramma’s, die vaak alleen bekende virussen en malware detecteren, maakt…
certificering
Nieuws
Analyst ICT behaalt ISO 9001, ISO 27001 en NEN 7510 Certificeringen
Maart was een mijlpaalmaand voor Analyst ICT. Met grote trots kondigen we aan dat we officieel gecertificeerd zijn voor ISO 9001, ISO 27001 en NEN 7510. Deze erkenningen zijn niet alleen een bewijs van onze voortdurende inzet voor kwaliteit, beveiliging en betrouwbaarheid, maar benadrukken ook onze toewijding aan het leveren van uitzonderlijke diensten aan onze klanten. Voor ons een superlogische stap. ISO 9001 is de internationaal erkende standaard voor kwaliteitsmanagementsystemen (QMS). Het certificaat bevestigt dat Analyst ICT zich houdt aan de best practices voor het leveren van consistent hoge kwaliteit in dienstverlening, met een sterke focus op klanttevredenheid en een…

Een nieuwsbrief

Superlogisch toch?