Microsoft zet in alle Office en Microsoft 365 omgevingen security defaults aan

Heeft u het ook gemerkt? Uw smartphone of tablet blijft maar vragen om het wachtwoord van uw email? Uw scanner doet niet meer wat deze moet doen? Wat is er toch aan de hand? Microsoft is begonnen met het gefaseerd aanzetten van Security Defaults in Microsoft 365 omgevingen waar deze beveiliging nog niet actief is. Security Defaults zijn standaard beveiligingsinstellingen, zoals het activeren van Multifactor Authentication (MFA). Heeft u een Microsoft 365 omgeving en nog geen MFA ingesteld? Dan krijgt u binnenkort een verzoek van Microsoft om MFA aan te zetten. Lees meer in dit artikel wat er nog meer verandert.

Microsoft heeft besloten om het algehele beveiligingsniveau omhoog te brengen. Dit doen zij door strengere beveiligingsinstellingen door te voeren bij alle Microsoft 365 omgevingen.

Wist u dat MFA één van de belangrijkste beveiligingsinstelling is? 99,9% van de gehackte accounts hadden geen MFA ingesteld. Waar u eerst de keuze had om MFA in te stellen voor u en uw collega’s, wordt dat straks een verplichting vanuit Microsoft.

Wat gaat er precies veranderen na het aanzetten van de Security Defaults?

  • MFA gaat aan voor alle Microsoft 365 gebruikers
  • Accounts met verhoogde rechten moeten vaker MFA gebruiken voor het inloggen
  • Legacy Authentication wordt uitgezet, over dit laatste schreven wij eerder een blog

Legacy Authentication naar Modern Authentication

Legacy Authentication, ook wel Basic Authentication genoemd, is een verouderd en oud inlogprotocol van Microsoft waarmee uw wachtwoord, telkens wanneer u iets in Microsoft 365 doet, over het internet wordt verstuurd. Het protocol biedt geen ondersteuning aan MFA. De nieuwe versie is Modern Authentication, waarbij er geen wachtwoorden meer over het internet worden verstuurd. Met het aanzetten van de Security Defaults zal ook Legacy Authentication uitgezet worden.

Voor sommige bedrijven kan deze wijziging impact hebben. Wellicht maakt uzelf of uw collega’s gebruik van de eigen mail applicatie van Apple om Microsoft 365 e-mail te lezen of maakt een apparaat van uw organisatie, zoals een printer, nog verbinding via een oud protocol (POP3/IMAP) met de e-mail. Om apple mail te kunnen blijven gebruiken dient u uw account  weg te gooien en opnieuw toe te voegen. En de printer zal anders ingesteld moeten worden.

Extra onder de aandacht: In je organisatie gebruikte (cloud) software pakketten die gebruik maken van O365 e-mail accounts om berichten te versturen/ontvangen (orders, facturen, etc) hier ook last van onder vinden.

Op dit moment krijgen we hier nog steeds veel vragen over, hopelijk helpt dit korte blog artikel u met het feit waarom dit probleem speelt. En wat je eraan kunt doen. Mocht u toch nog problemen ervaren? wij helpen u graag! #superlogisch

Laatste blogs

Dutch Cybersecurity Assembly
Nieuws
Analyst ICT en de Dutch Cybersecurity Assembly
Bij Analyst ICT begrijpen we dat de wereld van cybersecurity voortdurend verandert en steeds complexer wordt. Om onze klanten de meest geavanceerde bescherming te bieden, hebben we ons onlangs aangesloten bij de Dutch Cybersecurity Assembly (DCA). Deze samenwerking versterkt onze inzet om voorop te lopen in de bescherming tegen cyberdreigingen en om onze klanten te voorzien van de nieuwste beveiligingsstrategieën en -technologieën. Wat is de Dutch Cybersecurity Assembly? De Dutch Cybersecurity Assembly is een toonaangevende organisatie die zich richt op het verbeteren van de cybersecurityinfrastructuur en -bewustzijn in Nederland. De DCA brengt experts uit de industrie, academische wereld, en overheid…
im 362526
Blog
Wat is SentinelOne?
In de hedendaagse digitale wereld is het van cruciaal belang om de beveiliging van uw bedrijfsgegevens en systemen serieus te nemen. Bij Analyst ICT begrijpen we het belang van geavanceerde cybersecurity-oplossingen en daarom zijn we trots om SentinelOne aan te bevelen en te implementeren voor onze klanten. Hoewel sommigen de naam SentinelOne misschien herkennen van de Formule 1-sponsoring, biedt deze technologie veel meer dan alleen naamsbekendheid. Wat is SentinelOne? SentinelOne is een toonaangevende endpoint security-oplossing, ontworpen om organisaties te beschermen tegen een breed spectrum aan cyberdreigingen. In tegenstelling tot traditionele antivirusprogramma’s, die vaak alleen bekende virussen en malware detecteren, maakt…
certificering
Nieuws
Analyst ICT behaalt ISO 9001, ISO 27001 en NEN 7510 Certificeringen
Maart was een mijlpaalmaand voor Analyst ICT. Met grote trots kondigen we aan dat we officieel gecertificeerd zijn voor ISO 9001, ISO 27001 en NEN 7510. Deze erkenningen zijn niet alleen een bewijs van onze voortdurende inzet voor kwaliteit, beveiliging en betrouwbaarheid, maar benadrukken ook onze toewijding aan het leveren van uitzonderlijke diensten aan onze klanten. Voor ons een superlogische stap. ISO 9001 is de internationaal erkende standaard voor kwaliteitsmanagementsystemen (QMS). Het certificaat bevestigt dat Analyst ICT zich houdt aan de best practices voor het leveren van consistent hoge kwaliteit in dienstverlening, met een sterke focus op klanttevredenheid en een…

Een nieuwsbrief

Superlogisch toch?