Wat is Azure AD Connect-cloudsynchronisatie?

d6a3d96 azure ad 613x381

Voor de nerds onder ons 😉 is dit artikel interresant, lees meer over Microsoft AD Connect-cloudsynchronisatie

Azure AD Connect-cloudsynchronisatie is een nieuw aanbod van Microsoft dat is ontworpen om te voldoen aan uw hybride identiteitsdoelen voor synchronisatie van gebruikers, groepen en contactpersonen met Azure AD. Dit wordt bereikt door gebruik te maken van de Azure AD-inrichtingsagent in plaats van de Azure AD Connect-toepassing. De agent kan echter naast Azure AD Connect-synchronisatie worden gebruikt en biedt de volgende voordelen:

  • Ondersteuning voor het synchroniseren met een Azure AD-tenant vanuit een niet-verbonden Active Directory-forestomgeving met meerdere forests: de algemene scenario’s omvatten overname van fusies & (waarbij de AD-forests van het overgenomen bedrijf zijn geïsoleerd van de AD-forests van het bovenliggende bedrijf) en bedrijven die in het verleden meerdere AD-forests hebben gehad.
  • Vereenvoudigde installatie met lichtgewicht inrichtingsagents: De agents fungeren als een brug van AD naar Azure AD, waarbij alle synchronisatieconfiguratie in de cloud wordt beheerd.
  • Er kunnen meerdere inrichtingsagents worden gebruikt om implementaties met een hoge beschikbaarheid te vereenvoudigen. Dit is met name belangrijk voor organisaties die wachtwoord-hashsynchronisatie van AD naar Azure AD gebruiken.
  • Ondersteuning voor grote groepen met maximaal 50.000 leden. Het is raadzaam om alleen het bereikfilter van de organisatie-eenheid te gebruiken bij het synchroniseren van grote groepen.

Hoe verschilt Azure AD Connect-cloudsynchronisatie van Azure AD Connect-synchronisatie?

Met Azure AD Connect-cloudsynchronisatie wordt het inrichten van AD naar Azure AD ingedeeld in Microsoft Online Services. Een organisatie hoeft alleen te implementeren in hun on-premises of IaaS-gehoste omgeving, een lichtgewicht agent die fungeert als een brug tussen Azure AD en AD. De inrichtingsconfiguratie wordt opgeslagen in Azure AD en wordt beheerd als onderdeel van de service.

Meer informatie: Wat is Azure AD Connect-cloudsynchronisatie? – Microsoft Entra | Microsoft Docs

#superlogisch toch, we kregen deze vraag wel meer ..

Laatste blogs

Dora wetgeving
Nieuws
Impact van de Nieuwe DORA-Wetgeving
De onlangs geïntroduceerde DORA-wetgeving (Digital Operational Resilience Act) is een belangrijk stuk Europese regelgeving dat gericht is op het verhogen…

Een nieuwsbrief

Superlogisch toch?