Wat is Azure AD Connect-cloudsynchronisatie?

d6a3d96 azure ad 613x381

Voor de nerds onder ons ­čśë is dit artikel interresant, lees meer over Microsoft AD Connect-cloudsynchronisatie

Azure AD Connect-cloudsynchronisatie is een nieuw aanbod van Microsoft dat is ontworpen om te voldoen aan uw hybride identiteitsdoelen voor synchronisatie van gebruikers, groepen en contactpersonen met Azure AD. Dit wordt bereikt door gebruik te maken van de Azure AD-inrichtingsagent in plaats van de Azure AD Connect-toepassing. De agent kan echter naast Azure AD Connect-synchronisatie worden gebruikt en biedt de volgende voordelen:

  • Ondersteuning voor het synchroniseren met een Azure AD-tenant vanuit een niet-verbonden Active Directory-forestomgeving met meerdere forests: de algemene scenario’s omvatten overname van fusies & (waarbij de AD-forests van het overgenomen bedrijf zijn ge├»soleerd van de AD-forests van het bovenliggende bedrijf) en bedrijven die in het verleden meerdere AD-forests hebben gehad.
  • Vereenvoudigde installatie met lichtgewicht inrichtingsagents: De agents fungeren als een brug van AD naar Azure AD, waarbij alle synchronisatieconfiguratie in de cloud wordt beheerd.
  • Er kunnen meerdere inrichtingsagents worden gebruikt om implementaties met een hoge beschikbaarheid te vereenvoudigen. Dit is met name belangrijk voor organisaties die wachtwoord-hashsynchronisatie van AD naar Azure AD gebruiken.
  • Ondersteuning voor grote groepen met maximaal 50.000 leden. Het is raadzaam om alleen het bereikfilter van de organisatie-eenheid te gebruiken bij het synchroniseren van grote groepen.

Hoe verschilt Azure AD Connect-cloudsynchronisatie van Azure AD Connect-synchronisatie?

Met Azure AD Connect-cloudsynchronisatie wordt het inrichten van AD naar Azure AD ingedeeld in Microsoft Online Services. Een organisatie hoeft alleen te implementeren in hun on-premises of IaaS-gehoste omgeving, een lichtgewicht agent die fungeert als een brug tussen Azure AD en AD. De inrichtingsconfiguratie wordt opgeslagen in Azure AD en wordt beheerd als onderdeel van de service.

Meer informatie: Wat is Azure AD Connect-cloudsynchronisatie? – Microsoft Entra | Microsoft Docs

#superlogisch toch, we kregen deze vraag wel meer ..

Laatste blogs

Whatsapp Business
Blog
Handig! Whatsapp business op meerdere apparaten
De vakantieperiode komt eraan, en we hebben bij onze servicedesk al meerdere keren dezelfde supportvraag voorbij horen komen: “Kan ik WhatsApp Business op meerdere apparaten tegelijk gebruiken?” Jazeker, dat kan! In dit korte blogbericht leggen we uit hoe #superlogisch! Stap 1: Installeer WhatsApp Business op je primaire telefoon 1. Download en installeer de WhatsApp Business app vanuit de Google Play Store of Apple App Store. 2. Open de app en registreer je met het telefoonnummer dat je wilt gebruiken voor je bedrijf. 3. Voltooi de installatie en configureer je bedrijfsprofiel. Stap 2: Schakel de multi-device functie in 1. Open WhatsApp…
cyber hygiene
Blog
Cyber Hygi├źne?
Cyber Hygi├źne? Nooit van gehoord? Maar Cyber Hygi├źne is een essentieel onderdeel van een veilige bedrijfsvoering. Net zoals persoonlijke hygi├źne helpt om gezondheidsproblemen te voorkomen, helpt cyber hygi├źne om de veiligheid en integriteit van uw digitale systemen en gegevens te waarborgen. Voor MKB bedrijven is het van cruciaal belang om goede cyber hygi├źne te implementeren om zich te beschermen tegen cyberdreigingen. In deze blog leggen we uit wat cyber hygi├źne inhoudt, waarom het zo belangrijk is voor MKB bedrijven, en hoe Analyst ICT u kan ondersteunen bij de implementatie. Wat is Cyber Hygi├źne? Cyber hygi├źne verwijst naar de best practices…
myworkdrive
Blog
My Work Drive: De Ideale Files naar de Cloudoplossing voor het MKB.
Toegankelijkheid tot bedrijfsgegevens is van cruciaal belang voor het succes van een onderneming, vooral voor kleine en middelgrote bedrijven (MKB’s). My Work Drive biedt hier een perfecte oplossing voor. Deze dienst stelt bedrijven in staat om overal en altijd toegang te krijgen tot hun documenten, wat resulteert in verhoogde productiviteit en flexibiliteit. Nog klaar om de bedrijfsdata in de Cloud te plaatsen maar wel graag overal beschikbaar. Myworkdrive kan hier mee helpen. Wat is My Work Drive? My Work Drive is een bestandstoegangssysteem dat speciaal is ontworpen om gebruikers in staat te stellen bestanden op te slaan en bewerken in…

Een nieuwsbrief

Superlogisch toch?