Analyst ICT, Meet Frank Houtappels

Wie is Frank Houtappels?

Een leergierige ondernemende nerd. Nadat ik 1999 mijn Microsoft Certified System Engineer behaalde zijn computers niet meer uit mijn leven weg te denken. Ik ben opgegroeid op een tuinderij in Westerhoven en woon sinds 2011 in Steensel. In de afgelopen jaren is er veel gebeurd zo ben ik begonnen met Tacticus ICT in 2000 waar ik tot 2014 met heel veel plezier heb gewerkt. In 2003 is We Provide ontstaan wat sinds 2021 trots onderdeel is van iO. Voor beide bedrijven ben ik momenteel actief in verschillende “ondernemende rollen”.

Waarom was Analyst ICT starten een Superlogisch idee?

Het starten van Analyst ICT heeft te maken met oud Tacticus ICT klanten die opzoek waren naar een ICT-partner “na” Tacticus. Tot heden hadden ze geen goede partner gevonden en hadden mij diverse keren gevraagd om hier een oplossing voor te bedenken. In dezelfde tijd kwam ik Berry van Bree tegen en wij deelde een gezamenlijke visie over hoe ICT bij MKB-bedrijven moet worden ingezet. Een paar jaar later is Analyst ICT een feit.

En werkinhoudelijk, waar zit de kick?

Vooral het helpen van mensen en bedrijven. Dit gaat vaak verder dan alleen een ICT-oplossing. Door mijn opleidingen communicatie, bedrijfskunde en een master in management en organisatie durf ik wel te zeggen dat we meer voor bedrijven kunnen betekenen dan alleen het plaatsen van ICT-hulpmiddelen. Want uiteindelijk blijft het dat, een hulpmiddel wat op de juiste manier moet faciliteren. Als het lukt om een persoon of organisatie echt te helpen met hun vraagstuk geeft dat mij veel energie.

Hoe maak jij ICT simpel?

Is ICT moeilijk dan? In feite hoort ICT onzichtbaar te zijn voor mens en organisatie. Ik merk dat als klanten veel van ICT afweten hier vaak een oorzaak achter zit, en meestal heeft dat te maken met “problemen” uit het verleden welke ze zelf zijn gaan uitzoeken omdat een goede partner of oplossing ontbrak. Met Analyst ICT willen we vooral ontzorgen en dat maakt ICT simpel!

Een gouden ICT tip die het leven simpeler maakt?

Zelf heb ik er ook last van een vol hoofd, zoveel dingen te doen of dingen die je wil doen. Een goede notitie app op je telefoon en/of computer helpt hierbij gecombineerd met een goede todo app. Schrijf vooral dingen van je af, zet het op een lijstje en maak minimaal 1x per week tijd om hier prioriteiten aan te geven en te bepalen wat je aan gaat pakken. Niet alleen voor je werk maar ook privé #superlogisch toch?

Laatste blogs

onenote
Blog
Ook einde ondersteuning voor OneNote op einddatum Windows 10
Microsoft heeft aangekondigd dat OneNote voor Windows 10 op 14 oktober 2025 de ondersteuning zal verliezen. Dit is dezelfde datum als dat Windows 10 haar ondersteuning verliest. Dit betekent dat de app geen updates of beveiligingspatches meer zal ontvangen, wat gevolgen kan hebben voor gebruikers die nog steeds afhankelijk zijn van deze versie van OneNote. Wat Gebeurt er met OneNote voor Windows 10? Vanaf juni 2025 zullen gebruikers van OneNote voor Windows 10 merken dat de synchronisatieprestaties trager worden, wat de real-time samenwerking en toegang op meerdere apparaten kan beïnvloeden. Bovendien zullen gebruikers vanaf juli 2025 in-app banners zien die…
europeanalternatives
Blog
Europese Alternatieven voor uw ICT oplossingen?
In de afgelopen jaren is er een groeiende trend zichtbaar waarbij steeds meer bedrijven op zoek gaan naar Europese alternatieven voor Amerikaanse techgiganten zoals Microsoft en Apple. Deze beweging wordt gedreven door verschillende factoren, waaronder zorgen over privacy, data-soevereiniteit en de wens om lokale economieën te ondersteunen. Ook wij krijgen steeds vaker nu de vraag. Wij denken niet dat het MKB al zover is om altijd deze stap al te kunnen maken (er komt veel bij kijken), maar aanleiding genoeg voor ons om er een blog bericht over te schrijven. Waarom Europese Alternatieven? De drang naar Europese alternatieven komt voort…
Dora wetgeving
Blog
DORA voor ICT-leveranciers: Wat moet je weten?
De Digital Operational Resilience Act (DORA) is een Europese verordening die per 17 januari 2025 van kracht is en als doel heeft de digitale weerbaarheid van financiële instanties te verhogen Deze wetgeving stelt eisen aan de beveiliging van netwerk- en informatiesystemen zodat zij bestand zijn tegen verstoringen en cyberaanvallen. Hoewel DORA voornamelijk gericht is op financiële instanties, heeft het ook aanzienlijke gevolgen voor ICT-leveranciers die hun diensten aan deze instanties leveren Impact op IT-leveranciers DORA is van toepassing op een breed scala aan ICT-diensten die ICT-leveranciers leveren aan financiële instellingen binnen de EU. Dit omvat onder andere Software-as-a-Service (SaaS), Platform-as-a-Service…

Een nieuwsbrief

Superlogisch toch?