07 jun 2022

Analyst ICT, Meet Berry van Bree

Wie is Berry van Bree?

Een sociale en gepassioneerde ICT-er. Van kinds af aan geïnteresseerd in alles wat met computers te maken heeft. Ik ben geboren en getogen in Knegsel en rond mijn 14e leeftijd verhuisd naar het naastgelegen dorp Steensel. In mijn vrije tijd ga ik graag een potje voetballen en op wintersport, met gevaar voor eigen lichaam!

Waarom was Analyst ICT starten een Superlogisch idee?

Na het afronden van mijn opleiding ben ik bij Ictivity gestart als Junior Engineer. In 4 jaar tijd heb ik bij verschillende mooie bedrijven mee mogen kijken en ben ik er achter gekomen dat op het gebied van ICT-dienstverlening in het MKB nog veel te halen valt. Vanuit het Steenselse ken ik Frank en delen wij een gezamenlijke visie over hoe ICT bij MKB-bedrijven hoort te zijn. Van daaruit is Analyst ICT geboren.

En werkinhoudelijk, waar zit de kick?

Mensen en bedrijven helpen om ICT leuk en begrijpelijk te maken. Vanuit mijn opleiding zijn mij handvatten gegeven hoe je een stap verder kunt gaan in klantwaarde en klantbeleving. Ik haal er veel energie uit door dit in de praktijk toe te passen en uiteindelijk te zien dat de oplossingen die wij realiseren, echt meerwaarde bieden voor een klant.

Hoe maak jij ICT simpel?

Ik probeer altijd voorbeelden vanuit de ICT te relateren naar voorbeelden uit de autobranche. Daarmee probeer ik complexe ICT begrijpelijk en simpel te maken voor iedereen.Waar ik klanten graag bij help is het versimpelen van hun bedrijfsprocessen. Door klantkennis op te doen en te begrijpen wat hen motiveert, kunnen wij met ICT-oplossingen processen automatiseren en/of versimpelen.

Wat is je favoriete vakantiebestemming?

Wij proberen om het jaar een actieve vakantie af te wisselen met een relax vakantie. Maar de vakantie die me het meest bijgebleven zijn, zijn Sri Lanka en Jordanië. Ik ben altijd geïnteresseerd in de historie en cultuur van landen en Jordanië en Sri Lanka hebben erg veel indruk op me gemaakt.

Een gouden ICT tip die het leven simpeler maakt?

Zorg dat je op zoveel mogelijk van je accounts Multi-factor authenticatie hebt ingesteld. Dit combineren met een wachtwoordenkluis maakt je leven veilig én eenvoudig, #superlogisch toch?