Analyst ICT, Meet Frank Houtappels

Wie is Frank Houtappels?

Een leergierige ondernemende nerd. Nadat ik 1999 mijn Microsoft Certified System Engineer behaalde zijn computers niet meer uit mijn leven weg te denken. Ik ben opgegroeid op een tuinderij in Westerhoven en woon sinds 2011 in Steensel. In de afgelopen jaren is er veel gebeurd zo ben ik begonnen met Tacticus ICT in 2000 waar ik tot 2014 met heel veel plezier heb gewerkt. In 2003 is We Provide ontstaan wat sinds 2021 trots onderdeel is van iO. Voor beide bedrijven ben ik momenteel actief in verschillende “ondernemende rollen”.

Waarom was Analyst ICT starten een Superlogisch idee?

Het starten van Analyst ICT heeft te maken met oud Tacticus ICT klanten die opzoek waren naar een ICT-partner “na” Tacticus. Tot heden hadden ze geen goede partner gevonden en hadden mij diverse keren gevraagd om hier een oplossing voor te bedenken. In dezelfde tijd kwam ik Berry van Bree tegen en wij deelde een gezamenlijke visie over hoe ICT bij MKB-bedrijven moet worden ingezet. Een paar jaar later is Analyst ICT een feit.

En werkinhoudelijk, waar zit de kick?

Vooral het helpen van mensen en bedrijven. Dit gaat vaak verder dan alleen een ICT-oplossing. Door mijn opleidingen communicatie, bedrijfskunde en een master in management en organisatie durf ik wel te zeggen dat we meer voor bedrijven kunnen betekenen dan alleen het plaatsen van ICT-hulpmiddelen. Want uiteindelijk blijft het dat, een hulpmiddel wat op de juiste manier moet faciliteren. Als het lukt om een persoon of organisatie echt te helpen met hun vraagstuk geeft dat mij veel energie.

Hoe maak jij ICT simpel?

Is ICT moeilijk dan? In feite hoort ICT onzichtbaar te zijn voor mens en organisatie. Ik merk dat als klanten veel van ICT afweten hier vaak een oorzaak achter zit, en meestal heeft dat te maken met “problemen” uit het verleden welke ze zelf zijn gaan uitzoeken omdat een goede partner of oplossing ontbrak. Met Analyst ICT willen we vooral ontzorgen en dat maakt ICT simpel!

Een gouden ICT tip die het leven simpeler maakt?

Zelf heb ik er ook last van een vol hoofd, zoveel dingen te doen of dingen die je wil doen. Een goede notitie app op je telefoon en/of computer helpt hierbij gecombineerd met een goede todo app. Schrijf vooral dingen van je af, zet het op een lijstje en maak minimaal 1x per week tijd om hier prioriteiten aan te geven en te bepalen wat je aan gaat pakken. Niet alleen voor je werk maar ook privé #superlogisch toch?

Laatste blogs

Dora wetgeving
Nieuws
Impact van de Nieuwe DORA-Wetgeving
De onlangs geïntroduceerde DORA-wetgeving (Digital Operational Resilience Act) is een belangrijk stuk Europese regelgeving dat gericht is op het verhogen…

Een nieuwsbrief

Superlogisch toch?